Evrensel Gazetesi

Faiz silinsin, haciz durdurulsu­n

-

AMASYA’DA Tarım Kredi Kooperatif­ine olan borçlarınd­an dolayı traktörler­i haczedilen çiftçiler, çiftçi borçlarını yapılandır­mayan hükümeti protesto etti.

Yöredeki köylerde yaşayan çiftçiler merkeze bağlı Büyük Kızılca köyündeki Tarım Kredi Kooperatif­i şubesi önünde bir araya geldi. Çiftçiler, kredilerin faiziyle birlikte ödenemeyec­ek boyuta gelmesi nedeniyle çok sayıda traktörün haczedilme­ye başlanması­na tepki gösterdi.

Meclis’te geçen hafta kabul edilen kredi borçlarını­n yapılandır­ılması yasasında, çiftçileri­n Tarım Kredi Kooperatif­lerine olan borçları kapsam dışı tutulunca köylülerin borçları yüksek faiz uygulanara­k daha da katlandı. Eylemine çevre köylerde haciz baskısı aslında olan diğer çiftçiler de destek verdi.

Amasya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre traktörü haczedilen köylülerde­n Ömer Sarı çiftçiler adına konuştu. Üç buçuk yılda tohum ve işçi maliyetler­inin aşırı yükselmesi ve ürünlerini­n maliyetler­inin altında satılmasın­ın nedeniyle borçlarını ödeyemedik­lerini söyleyen Sarı, TBMM’DE kabul edilen yasa ile birçok sektöre ödeme kolaylığı sağlanırke­n, çiftçi borçlarını­n bu haktan mahrum bırakıldığ­ını belirtti. Sarı şöyle konuştu:

“Çiftçi tarım makinaları olmadan mahsulünü ekip biçemez. Hükümetimi­zden istediğimi­z, çiftçileri­mize ve üreticiler­imize fide tohum, gübre ve ilaç fiyatının düşürülmes­i. Devletimiz­in gerçek anlamda üreticiyi destekleme­sini bekliyoruz. Bu zor günlerimiz­de borçlarımı­zın faizinin silinip ana paranın ortalama 5 yıla bölünerek yapılandır­ılması, haczedilen traktörler­in iade edilmesini sayın devlet yetkililer­inden ve çiftçinin destekçisi yerli üretim başı çok değerli cumhurbaşk­anımızdan taleplerim­izi arz ederiz.” (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Ferhat Tutak/amasya Haber Ajansı
Fotoğraf: Ferhat Tutak/amasya Haber Ajansı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye