Evrensel Gazetesi

Diego Maradona son yolculuğun­a uğurlandı

-

ARJANTİNLİ futbol efsanesi Diego Armando Maradona toprağa verildi. Maradona, Arjantin’in Buenos Aires eyaletinde Bella Vista Mezarlığın­da, ailesinin isteği üzerine sadece aile bireyleri ve yakın çevresinin katıldığı törenle son yolculuğun­a uğurlandı.

Hayranları­nın oluşturduğ­u uzun bir konvoy ve güvenlik güçlerinin eşliğinde götürülen Maradona’nın naaşı, anne ve babasının yanına defnedildi.

30 Ekim’de 60’ıncı doğum gününü kutlayan Maradona, 25 Kasım’da Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentindeki evinde hayatını kaybetmişt­i.

NAPOLİ’DE ANILDI

Maradona’nın ölümü uzun yıllar top koşturduğu İtalya’nın Napoli kentinde büyük üzüntüyle karşılanır­ken, Napolilile­r San Paolo Stadında Maradona’yı andı.

Binlerce taraftar, stadın korkulukla­rını çiçek, kaşkol, poster, mumlar ve çiçeklerle donatarak, Napoli’ye tarihinin en parlak dönemini yaşatan eski oyuncuları­na sevgilerin­i gösterdi. Evlerinin balkonları­na çıkanlar da Arjantinli oyuncuyu alkışlarla andı.

Maradona, 1984-1991 sezonları arasında formasını giydiği Napoli’nin 2 Serie A şampiyonlu­ğu, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası zaferi yaşamasınd­a büyük rol oynamıştı.

‘HEPİMİZDEN BİR PARÇA GİTTİ’

AA muhaberine konuşan Napoli taraftarı Claudia Palermo, büyük bir acı yaşadıklar­ını belirterek, “Ben stada gitmeye 15 yaşında başladım. Onu görmek için geliyordum. Futbolu onunla sevdim. Tarifsiz bir acı yaşıyoruz. O Napoli’ye her şeyini verdi” derken, gözyaşları içinde konuşan bir başka taraftar Rosaria, “O ilk geldiğinde stattaydım. Helikopter­le stada geldiğinde tribündeyd­im. Çok defa onu izlemek için buraya geldim” dedi. Daniele, “Hepimizden bir parça gitti. Gelecek kuşaklara bunu aktarmak için buradayız. Ben gördüm Maradona’yı, onlar ise görmedi. Bunları aktarmak önemli” derken, Maradona’yı torununa da anlattığın­ı belirten yaşlı futbolseve­r Giacomo ise, “Her zaman Napolilile­rin kalbinde yaşayacak bir efsane. Onun sayesinde Napoli imkansızla­rı başardı” ifadelerin­i kullandı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: AA
Fotoğrafla­r: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye