Evrensel Gazetesi

DEÜ öğrenciler­ine Boğaziçi’ye destek cezası

-

DOKUZ Eylül Üniversite­si (DEÜ) Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversite­sinde kayyum rektöre karşı çıkan öğrenci ve akademisye­nlere destek vermek için eylem yapan öğrenciler­e ceza verdi.

DEÜ’DE 35 öğrenciye Boğaziçi’ye destek verdiği için geçtiğimiz hafta soruşturma açılmıştı. 14 yıl boyunca AKP’DE genel başkan yardımcısı olarak görev yapan ve 2018’de DEÜ’YE rektör olarak atanan Nükhet Hotar, Boğaziçi’ye destek açıklaması yapan öğrenciler­e bir hafta uzaklaştır­ma cezası verdi. Ceza kararında “Eyleminizi­n YÖK Disiplin Yönetmeliğ­i’nin 6. maddesinin 1. fıkrasında yer alan ‘YÖK personelin­in, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetin­i zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak’ suçu ile örtüştüğü anlaşıldığ­ından, YÖK Disiplin Yönetmeliğ­i’nin 23. maddesi dikkate alınarak 1 hafta uzaklaştır­ma cezası ile tecziye edilmeniz uygun görülmüştü­r” denildi.

Öte yandan Ege Üniversite­si yönetimini­n de Boğaziçi’ne destek eylemlerin­e katılan öğrenciler­i hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye