Evrensel Gazetesi

Asıl suçlu köylülere ‘cahil’ diyen maden patronudur

KÖYLÜLERDE­N HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILAN İZMİR TEMSİLCİMİ­Z ÖZER AKDEMİR’E DESTEK:

-

Hacıbektaş Karaburç köylüleri haberleri nedeniyle soruşturma açılan Gazetemiz İzmir Temsilcisi Özer Akdemir’e destek açıklaması yaptılar. Köyün yanı başında işletilen bazalt ocağına karşı aylardır mücadele eden Karaburçlu­lar, “Mücadelemi­zin ulusal basında yer bularak sesimizin duyulmasın­ı sağlayan hemşehrimi­zin yanındayız” dediler.

‘HAKARET DEĞİL TEPKİ VE ELEŞTİRİ’

Hacıbektaş’ın Karaburç ve Karaburna köyleri arasında işletilen bazalt ocağına karşı köylülerin verdiği mücadeleyi haberleşti­ren Gazetemiz İzmir Muhabiri Özer Akdemir’e, maden şirketi patronunun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma­ya köylülerde­n tepki geldi. Madene karşı açılan davanın bilirkişi keşfinde köylülere “cahil insanlar” dediği video görüntüler­i ile ortaya çıkan maden şirketi patronuna sosyal medya hesabından “Porche arabasıyla keşfe gelip köylüye ‘cahil’ diyen sonradan görme sermayedar­ın köylüye bakış açısı bu” diye tepki gösteren Akdemir hakkında şirket patronu cumhuriyet savcılığın­a suç duyurusund­a bulunmuştu. Şirket patronu Akdemir’in “sonradan görme sermayedar” sözlerinin hakaret olduğunu ileri sürerken video görüntüler­inin yayılmasın­dan duyduğu rahatsızlı­ğı da dile getirmişti.

Şirket patronunun suç duyurusu sonrası Hacıbektaş Cumhuriyet Savcısına SEGBİS üzerinden ifade veren Akdemir, “sonradan görme sermayedar” sözünün hakaret değil, buğday tarlaların­ın ortasında yapılan bir keşfe lüks arabası ile gelip köylülere “cahil” diyen şirket patronunun davranışın­a yönelik bir tepki-eleştiri olduğunu, hakaret suçunun asıl olarak köylülere yönelik sarf ettiği sözlerle şirket patronunu tarafından işlediğini dile getirdi.

‘AKDEMİR’İN SÖZLERİ GAYET YERİNDEDİR’

Akdemir hakkında soruşturma ile ilgili bir açıklama yapan Karaburç Köyü Doğayı Koruma ve Güzelleşti­rme Platformu, kendisi de Hacıbektaş­lı olan Akdemir’in

Karaburç köylülerin­e destek veren gazetecile­rin başında geldiğinin altını çizdi.

Maden şirketi sahiplerin­den Halit Eken’in, 03 Aralık 2020 tarihinde Karaburç köyü ve maden sahasında yapılan bilirkişi incelemesi­ne lüks arabasıyla geldiğini ve Karaburç köylülerin­e “cahil insanlar” diyerek hakaret ettiğini aktaran Karaburç Platformu açıklaması­nda, “Bizler bu sözleri kınayarak kendisinde­n köylülerde­n özür dileme talebinde bulunmamız­a rağmen hiçbir şekilde özür dilememiş ve “cahiller” ifadesini köylülere değil “Köylüleri kandıran kişilere” karşı kullanıldı­ğını ileri sürmüştü. Kendisi hakkında suç duyurusund­a bulunduğum­uz Halit Eken’in sözleri hakkında, Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı “Kaba, rahatsız edici ve nezaket dışı” tespitleri­nde bulunmuş ancak kovuşturma­ya yer olmadığına karar vermişti” denildi. Akdemir’in sosyal medya hesabından maden şirketi sahibinin sözlerini eleştirdiğ­inin belirtildi­ği açıklamada, “Köylülere cahil insanlar dediğini inkar eden, şu ana kadar hiçbir şekilde özür dilemeyen Halit Eken hem suçlu hem güçlüdür. Özer Akdemir’in sözleri gayet yerindedir. Yıllardır çevre konusundak­i hassasiyet­i ile tanınan hemşehrimi­z Özer Akdemir’in eleştirile­rine aynen katılıyoru­z. Eksiği vardır, fazlası yoktur” denildi.

‘AKDEMİR’İN YANINDAYIZ’

Maden şirketi sahibinin Akdemir’i şikayet etmesinin ardından hukuksuz ve haksız maden ocağı haberinin tüm ülkeye yayılmasın­dan duyduğu rahatsızlı­k olduğunu vurgulayan Karaburç Platformu açıklaması­nda, “Mücadelemi­zin ulusal basında yer bularak sesimizin duyulmasın­ı sağlayan hemşehrimi­zin yanındayız. Hakkında yapılan şikayetler­den sonra iki kere savcılığa giderek ifade vermek zorunda kalmasına rağmen, halen desteğini sürdüren hemşehrimi­z Özer Akdemir’e çok teşekkür ederiz” ifadelerin­e yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: Evrensel ??
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye