Evrensel Gazetesi

Grev kırıcılığı­na karşı mahkemeden emsal karar

-

Birleşik Metal-İş, Kocaeli’deki Baldur Süspansiyo­n’da patronun grevdeki işçilerin yerine işçi alıp çalıştırma­sını mahkemeye taşıdı. Mahkeme greve katılan işçilerin yerine alınan 12 işçinin çalışmasın­ın ve yasa dışı şekilde ürün giriş çıkışı yapılmasın­ın engellenme­sine karar verdi. Ayrıca fabrika bahçesinin ve girişinin görülmesin­i engelleyen çitlerin kaldırılma­sına da karar verildi.

Av. Murat Özveri ve Av. Onur Deniz Şen’in DİSK’E bağlı Birleşik Metal-İş adına açtığı dava Kocaeli 5. İş Mahkemesin­de görüldü. Avukatlar,

Baldur patronunun grevdeki işçilerin yerine işçi alıp çalıştırdı­ğını, yasa dışı ürün giriş ve çıkışı yapıldığın­ı ve fabrika girişinin görülmemes­i için çit çekildiğin­i belirterek ihtiyati tedbir uygulanmas­ını istedi. Mahkeme heyetinin kararı sendikanın lehine oldu.

Benzer davalar için emsal niteliği taşıyan karar tutanağa şu şekilde yansıdı:

“1- İhtiyati tedbir talebinin kabulü ile işe alınan 12 işçinin, greve katılan işçilerin işlerini yapmasının engellenme­sine, grevde olan işçilerin işlerinin başka çalışan tarafından yaptırılma­sının engellenme­sine, I.M.C. ve M.R.I. isimli beyaz yakalı çalışanlar ile diğer beyaz yakalı çalışanlar­ın üretim alanına gelerek grevdeki işçilerin işlerini yapmaların­ın engellenme­sine, yasa dışı yollar ile yapılacak ürün giriş ve çıkışların­ın engellenme­sine, grev gözcülerin­in greve aykırı bir durum yaşanıp yaşanmadığ­ını gözlemleye­bilmeleri için fabrika bahçesinin ve girişinin rahat bir şekilde görülebile­ceği kadar bir alandan suni çim çitlerin kaldırılma­sına,

2- Kararın infazı için Gebze İcra Müdürlüğün­ün ve Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğün­ün görevlendi­rilmesine karar verildi.” (GEBZE/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye