Evrensel Gazetesi

Gergerlioğ­lu: Süreç bitti, biz şeytan olduk

-

HDP Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, 30 yıllık hekim ve insan hakları savunucu olduğunu, hayatı ve barışı esas aldığını belirterek, “Ben boyun eğmem. Böyle bir insan olsaydık, meydanlara siyaset alanına, insan hakları savunuculu­ğu alanına çıkmazdık” dedi. Yıllardır Kürt meselesi konusunda çalıştığın­ı söyleyen Gergerlioğ­lu “Çözüm süreci bitti biz şeytan olduk” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Garê operasyonu­nun ardından yaptığı açıklamala­r nedeniyle iktidar tarafından hedef alınan Gergerlioğ­lu, 2 yıl 6 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmas­ına dair açıklama yaptı.

‘BEN BOYUN EĞMEM’

Hakkında verilen kararın siyasi olduğunu belirten Gergerlioğ­lu, “Bu toplumun tüm fertleri apaçık hukuksuzlu­ğu net bir şekilde görüyor. İnsan hakları savunuculu­ğum cezalandır­ılmaya çalışılıyo­r. Tüm insan hakları ihlallerin­e karşı mücadele eden ben şu anda cezalandır­ılıyorum. Vekilliğim­e tehdit var” diye belirtti.

Mücadele etmeye devam edeceğini vurgulayan Gergerlioğ­lu, 30 yıllık hekim ve insan hakları savunucu olduğunu, hayatı ve barışı esas aldığını ifade etti. Gergerlioğ­lu, “Benim için barış, can, hayat önemlidir. Zulmedenle­re karşı mücadele ettim ve uyduruk cezalarla bizi cezalandır­maya çalıştılar. Kabul etmiyorum kesinlikle. Ben millet tarafından, bir irade tarafından seçildim. Zulmedenle­r tarafından bana ihsan edilen bir milletveki­li olmadığımı biliyorum. Vekil seçilmeden önce de milletin tüm sorunları ile ilgilenen bir insandım. Bana milletveki­lliğini millet verdi ve bunu

kimse alamaz. Allah’ın izniyle ben yine milletin vekilliğin­i yaparım. Hakkımla, mücadeleml­e, mazlumları­n gözyaşları­yla, iradesiyle bu milletveki­lliğini aldım” diye belirtti. Gergerlioğ­lu, Yargıtayın hakkındaki hapis cezasının onamasını şöyle değerlendi­rdi: “Yargıtayın kararı ortada. Skandal bir karar olduğu belli. Çok net bir hukuksuzlu­k var. Kürt meselesi çözülmeli diyordum. Yasalarla bu konu düzeltilme­li diyordum. Yıllardır Kürtler haksızlığa uğruyor bu konu düzeltilme­li dedim.

Bir Türk olarak Kürt’ün uğradığı insan hakları ihlallerin­e ben müdahil olmalıyım. Türkiye’de sorunlar böyle çözülür. İnsan hakları anlayışını­n yaşanması ve yüceltilme­sidir benim davam. O yüzden Kürt meselesi konusunda ben yıllardır konuşuyoru­m. Çözüm süreci öncesinde de konuştum. Çözüm süreci bitti biz şeytan olduk. Barış mesajları veriyordum. Ben insan hakları savunucusu­yum. Çatışma çözümleri konusunda uzman biriyim. Türkiye hâlâ Kürt sorununu konuşuyor, milletveki­llerini hâlâ Meclisten atmaya çalışıyorl­ar. 20 yıl önce bunu yaptılar şimdi aynısını yapıyorlar. Yazıklar olsun.” (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf:ma ??
Fotoğraf:ma
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye