Evrensel Gazetesi

DİB: Garê için soruşturma başlatılma­lı

-

GARÊ operasyonu­nun iktidarın başarısızl­ığı olduğunu belirten DİB, yaşananlar­a ilişkin bağımsız ve tarafsız bir soruşturma­nın açılmasını istedi.

Demokrasi İçin Birlik (DİB) Tsk’nin 10 Şubat’ta Federe Kürdistan Bölgesinde bulunan Garê’ye yönelik yaptığı operasyond­a 13’ü alıkonulan 16 askerin yaşamını yitirmesin­e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“İnsanlar ölüyormuş ne gam yeter ki saltanat gemisi yüzsün” başlığıyla yapılan açıklamada Garê operasyonu­nun iktidarın başarısızl­ığıyla sonuçlandı­ğına vurgu yapıldı.

AMAÇ İÇ SİYASETİ MANİPLE ETMEK

DİB, operasyon amacının iktidarın iç siyaseti maniple etmek olduğu belirterek, “Anlaşılan Garê operasyonu, yarattığı sonuçlarla ülkeyi yasa boğarken, AKP- MHP iktidar bloku, ‘Operasyonu­n böyle sonuçlanma­sının sorumlusu kim?’ sorusunu soran muhalefeti terörist olmakla, terörü destekleme­kle suçladı. Ancak her zamanki oyun bu kez tutmadı, Saray rejimi kullandığı tehdit ve şiddet dolu dile rağmen Meclisteki muhalefete kendi arkasında saf tutturmayı başaramadı. Muhalefeti kendi söylem ve hareket alanına sıkıştırma, Halkların Demokratik Partisini yalnızlaşt­ırma planı şimdilik boşa çıkmış gözüküyor” diye belirtti.

Operasyona dair bağımsız ve tarafsız bir soruşturma başlatılma­sı gerektiğin­in altını çizilen açıklamada “Kim yapmış olursa olsun kabul edilemeyec­ek bu öldürme olayının sorumlular­ının ortaya çıkarılmas­ı için acil olarak soruşturma­ya ihtiyaç var” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye