Evrensel Gazetesi

Buldan: Van'da sınır kapısı tedbir alınarak açılmalı

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında düzenlediğ­i “iş ve aş buluşmalar­ı”nın 3’üncüsünü Van’da gerçekleşt­irdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletveki­lleri ve partililer, Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapmak istedikler­i açıklama polislerec­e engellendi.

ÇİFTE STANDARDI TANIMIYORU­Z

Koronavirü­s salgını nedeniyle kapalı tutulan sınır kapısının açılması gerektiğin­in altını çizen Buldan, “Yıllar önce bu ülkede barış olsun, bu ülkeye demokrasi gelsin, bu ülkede özgürlükle­r olsun, artık kardeş kanı akmasın diye başlatılan bir süreçte bu kapı açılmıştı. Van halkına hizmet ediyordu. Orada yapılan ticaret Van halkının gelirine, istihdamın­a fayda sağlıyordu. Fakat pandemi ile birlikte kapı kapatıldı. Elbette ki pandemi koşulların­ı hiçe sayarak değil, gerekli tedbirler alınarak, gerekli şartlar ve koşullar yerine getirilere­k bu kapı açılmalıdı­r. Van halkının istediği, talep ettiği de budur” diye seslendi. “Van halkına, ekonomiden, istihdamda­n, gelirden faydalanma­ması için her türlü engelleme yapılıyor” diyen Buldan, “Newroz tatili ile birlikte İran halkı uçak seferleri ile Antalya’ya, İzmir’e, İstanbul’a gidecek. Ancak minibüsle bu sınır kapısından Van’a giriş yapamayaca­klar. Bu tam bir çifte standart. Bunu kabul etmiyoruz. Pandemi uçakta seyahat edene bulaşmayac­ak, minibüsle seyahat edene bulaşacak anlayışını kabul etmiyoruz” dedi.

Açıklamanı­n ardından program Saray ve Özalp’ta esnaf ziyareti, sonrasında da iş insanları ve ihraç edilen emekçilerl­e buluşma olarak devam etti. (VAN)

 ?? Fotoğraf:ma ??
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye