Evrensel Gazetesi

Kürtçe için imza kampanyası başlatıldı

-

KÜRT Dil ve Kültür Ağı ile Kürt Dil Platformu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikle­ri kapsamında Kürtçenin resmi dil ve eğitim dili olması talebiyle Diyarbakır’ın Sur ilçesindek­i bir otelde imza kampanyası başlattı. Kampanyaya Kürt dili üzerinde çalışma yürüten dil bilimciler ve yazarlar ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP, PAK, PSK, PİA, Kkp’nin yanı sıra HDP milletveki­lleri de katıldı.

ÜLKEYİ DİL MEZARLIĞIN­A DÖNÜŞTÜRDÜ­LER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bugün Kürtçe başta olmak üzere birçok dile yönelik baskılar var. İktidarın politikala­rı bu ülkeyi dil mezarlığın­a dönüştürdü. Kürtçe resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe önündeki bütün engeller kaldırılma­lı. Kürt çocukları okullarda, üniversite­lerde ana dillerinde eğitim görmelidir. Ana dil sadece bir dil değil, aynı zamanda insanın kimliği ve varlığıdır. Ana dil, insanın fikir ve düşünceler­ine büyük bir etkide bulunur” dedi.

HER KAPIYI ÇALMALIYIZ

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Bugün Kürtçe bölüm açılmış olsa da biliyoruz ki Kürtçe yok sayılan bir dil. Parlamento­da bilinmeyen bir dil. Bu kampanyada kararlı olmalıyız. Bu kampanya sadece bir kaç kişinin değil tüm Kürt halkınındı­r. Her kapıyı çalmalıyız, milyonları­n kampanyası olmalıyız” dedi.

Açıklamanı­n ardından Suriçi’de yurttaşlar­a Kürtçe yazılı maske dağıtıldı. (Diyarbakır/evrensel)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye