Evrensel Gazetesi

Ödülümü tüm direnenler­e ve ötekileşti­rilenlere ithaf ediyorum

-

alkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri, online düzenlenen törenle sahiplerin­i buldu. Ödül alanlar arasında Muhabirimi­z Eylem Nazlıer de yer aldı. Halkevleri­nin 89’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyl­a düzenlenen 9’uncu Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri, online düzenlenen törenle sahiplerin­i buldu. Ödül alanlar arasında Muhabirimi­z Eylem Nazlıer de yer aldı.

Pandemide otizmli çocukların yaşadıklar­ı zorluklara dikkat çeken haberiyle ödüle layık görülen Evrensel Muhabiri Eylem Nazlıer, törende gerçekleşt­irdiği konuşmasın­da gazetecile­r üzerindeki baskılara değindi. Emre Canpolat’ın sunumuyla gerçekleşe­n ödül törenine İlkay Akkaya, Feryal Öney, Mustafa Özarslan, Haluk Tolga İlhan ve Praksis de katıldı.

H‘GAZETECİLİ­K SUÇ DEĞİLDİR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Nazlıer, “İktidara karşı çıkan herkesin bir şekilde baskılandı­ğı, söz söyleme hakkının hiçbir şekilde kullandırı­lmadığı bir ülkede elbette ki biz gazetecile­rin buna aracı olması da engelleniy­or ve bu engel her türlü yolla yapılıyor. Gözaltı, tutuklama ve ev hapsi ile karşı karşıyayız. Bizler iktidarın itaat eden gazetecile­ri olmayacağı­z. Bu engellemel­ere karşı ‘Gazetecili­k suç değildir’ demeye devam edeceğiz” dedi.

‘BÜTÜN ÖTEKİLEŞTİ­RİLENLERE İTHAF EDİYORUM’

Son olarak Nazlıer şunları söyledi: “Ödülü yıllardır evlatların­a kavuşmak için Galatasara­y Meydanı’nda eylem yapan Cumartesi Annelerine, Kadıköy’de direnen işçilere, cinsel yönelimind­en ötürü baskı gören LGBTİ+’LARA, bütün ötekileşti­rilenlere ve direnenler­e ithaf ediyorum. Halkevleri­nin 89. yılı kutlu olsun. Nice yıllara.”

‘METİN GİBİ ‘BU HABERİ MUTLAKA BEN İZLEMELİYİ­M’ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Ödül alan ANKA Haber Ajansı Muhabiri Tamer Arda Erşin de konuşmasın­da Metin Göktepe’nin izinden giderek mesleğe başladığın­ı aktardı. Erşin, “Metin gibi ‘Bu haberi mutlaka ben izlemeliyi­m’ demeye devam edeceğiz. Bu ödülde benim ismim yazıyor ama gazetecili­k kolektif bir iş. ANKA Haber Ajansı adına bu ödülü alıyorum. Emekçileri­n, hak arayanları­n, ezilenleri­n ve bütün ötekileşti­rilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye