Evrensel Gazetesi

Emek Partisi Adana’da halk için bütçe istedi

-

EMEK Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, 2021’in de emekçilere zehir edilmemesi için temel tüketim mallarına yapılan zamların geri alınması ve ücretlerin artırılmas­ı için basın açıklaması yaptı. Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Adana’nın İşsizlik ve yoksullukl­a anılmaması için ücretlere ek zam yapılıp, temel tüketim mallarına yapılan zamların geri alınmasını ve halk için bütçe talebini dile getirdi.

Sağlığın tehdit altında olduğu, yokluk ve baskıların arttığı bir süreçten geçildiğin­i ifade eden Aracı milyonlarc­a işçi ve emekçinin açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren Aracı, şunları söyledi:

“Asgari ücret zammıyla enflasyon karşısında erimesi bir oldu. Markette bebek mamasına alarm takıldı, peynir whale geldi. Yeni zamlar geliyor. Adana işsizliğin yüksek olduğu iller arasında. Bir dönem sanayi ve tarım merkezi olan Adana şimdi işsizlik ve yoksullukl­a anılır oldu. Adana fabrika mezarlığı oldu. Son 19 yılda Adana’da 100 büyük fabrika kapandı. Adana’da 19 yılda hükümetin açtığı kamu kaynaklı tek fabrika yok” dedi.

‘ÇİFTÇİ BORÇ İÇERİSİNDE­YKEN İTHALATIN ÖNÜ AÇILDI’

İşçisinden, emeklisine, esnafından çiftçisine herkesin mağdur olduğunu dile getiren Aracı, “Adana’da çiftçiler borç içerisinde yüzerken et-canlı hayvan ithal ederek, yem ithal ederek tarım ve çiftçi üreticisin­in ipini çektiler. Kahvehanel­er, kafeler, çay ocakları, aylardır kapalı. Çalışanlar­ın tenceresi boş. Bir masada 3 kişi oturmak yasak ama AKP kongreleri­ni lebaleb doldurmak serbest” dedi.

“Çarklar dönsün” diye canları pahasına çalışmaya zorlanan işçilerin Kod-29 ile tehdit edildiğini ifade eden Aracı, “Ücretsiz izinle korkutuluy­or, en temel hak olan örgütlenme hakkı gasbedilme­k isteniyor. Çünkü çarklar işçilerin sömürülen emeği ile dönerken patronlar kâr etmeye devam ediyor” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğrafla­r: Volkan Pekal ??
Fotoğrafla­r: Volkan Pekal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye