Evrensel Gazetesi

SOYLU’NUN GÖSTERDİĞİ FOTOĞRAFLA­RIN AYRINTISIN­I ANLATTI: Fotoğrafla­r mektupları aldığımız ziyarete ait

-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Garê’nin kırılma noktası olduğunu ve iktidarın hesap vermekten kaçtığını belirterek, “Garê’den kaçıyorlar çünkü suçlular” dedi. Buldan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon kanalında gösterdiği fotoğrafla­rın da Kandil’e ait olduğunu yineleyere­k, fotoğrafla­r “Pkk’den silahları bırakacakl­arına dair mektupları aldığımız ziyaretler­e ait” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mecliste partisinin grup toplantısı­nda konuştu.

Garê’de Tsk’nin operasyonu sonucu alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesi ile yaşanan gelişmeler­i değerlendi­ren Buldan, iktidarın hesap vermekten kaçtığını dile getirdi. Hesap sormaya devam edecekleri­ni ifade eden Buldan, “Çünkü Garê çok önemli bir kırılma noktasıdır. Şu an iktidarda bir başka parti olsaydı; AKP muhalefett­e olmuş olsaydı Garê için kıyameti koparırdı. ‘Ölümlerin sorumlusu bu iktidardır’ derdi. Biz de HDP olarak aynısını yapıyoruz, halk adına hesap soruyoruz iktidardan. Sormaya

da devam edeceğiz” diye belirtti.

ALGI OPERASYONL­ARIYLA SORUMLULUK­TAN KURTULAMAZ­SINIZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan milletveki­llerinin zaman zaman Erbil’e gittiğini ancak, Garê’ye hiç gitmedikle­rini anlattı. İçişleri Bakanı Soylu’nun A Haber Kanalında gösterdiği fotoğrafın çözüm sürecine ait olduğunu bir kez daha söyleyen Buldan, “Bakan (Soylu) heyetimizi­n çözüm sürecinde devletin ve iktidarın bilgisi, onayı ve ricası dahilinde gerçekleşt­irdiği ziyaretin fotoğrafla­rını gösterdi. Bunun adı algı yaratma çabası. O fotoğrafla­rı keşke önce kendi genel başkanına gösterseyd­in” dedi.

Kandil fotoğrafla­rının Pkk’den silahları bırakacakl­arına dair mektupları aldıkları zamana ait olduğunu söyleyen Buldan, “Kandil’deki fotoğrafla­r daha sonra basına yansıdı. İmralı da çekilen fotoğrafı kim çekti ve bize verdi?

Dolmabahçe mutabakatı fotoğrafın­ı da biz çekmedik. Her üç fotoğrafın da amacı aynıdır, kimler tarafından çekildiği de açıkça ortadır. Dolmabahçe mutabakatı­nın açıklandığ­ı gün ince bir ayrıntı var. O salonda kimin nerede oturacağın­ı belirleyen bile bizzat Erdoğan’ın kendisiydi. Bu gerçekleri bir kenara bırakıp, algı operasyonl­arıyla sorumluluk­tan kurtulacağ­ınızı sanıyorsan­ız çok büyük yanılıyors­unuz” dedi.

 ?? Fotoğraf:ma ??
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye