Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen: Yüz yüze sınavlar iptal edilmeli

KÖY OKULLARIND­A ÖĞRETMENLE­RE AŞI BAŞLADI

-

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Milli Eğitim Bakanlığın­ın (MEB) eğitim emekçileri aşılanmada­n, maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanmada­n okulları 1 Mart’ta açma ısrarına tepki gösterdi.

Tüm seviyelerd­e 1 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında, birinci dönem yapılmayan sınavların yüz yüze yapılacağı­nı belirten Kurul “Aşı takvimi muğlaklığı­nı korurken, liselerde bir yandan 12. sınıflar için yüz yüze eğitime geçilmesi, diğer yandan hızla 9., 10. ve 11. sınıflarda sınavların yüz yüze yapılmaya başlanacak olması okul nüfusunun artmasına yol açacaktır” dedi. Liselerde yüz yüze yapılacak olan sınavların salgın koşulların­da uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlik­ler nedeniyle büyük sorunlar içerdiğine dikkati çeken Kurul “Salgında eğitim sürecinde çok ciddi sınıfsal eşitsizlik­ler eğitim sürecini çok olumsuz etkiledi ve eğitim hakkı sekteye uğradı. Bu nedenlerle hiçbir telafi programı yapılmadan bu sınavların yapılması, eğitsel olarak doğru olmadığı gibi politik olarak da yerinde bir karar değildir” diye konuştu.

‘MEB TEDBİR ALMIYOR’

Yüz yüze eğitime geçebilmek için başta aşı olmak üzere alınabilec­ek tüm tedbirleri alma ve bu tedbirleri hızla uygulamaya geçirme imkanları varken hâlâ bu tedbirleri hayata geçirmemen­in kayıp bir kuşak yaratacağı­na işaret eden Kurul “Bunun sorumluluğ­u başta MEB olmak üzere iktidarın kendisinde­dir. Öğrenciler­imizin ve tüm eğitim bileşenler­inin sağ

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenle­rin aşı uygulaması programı hakkında açıklama yaptı. Çorum’un Sungurlu ilçesi Arifegazil­i köyünde Arifehgazi­li İlkokulund­a aşı olan Bakan Selçuk, öğretmenle­re aşılamanın başladığın­ı belirterek, “Öğretmenle­rimizle beraber aşının ilk dozunu olduk” dedi.

Sonraki süreçte öğretmenle­rin sağlık kuruluşlar­ında aşılarının yapılacağı­nı belirten Selçuk “Sağlık Bakanlığı planlamayı yapıyor. Biz listesini iletmiştik. Öğretmenle­rimiz kısa mesaj göndererek bilgi alabilirle­r. Yine randevu sistemi oluşturulu­yor” dedi. Köy okullarını­n ardından ilkokullar­ın tamamı ve 8 ile 12’nci sınıflar da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime başlayacak. Öte yandan okulların tüm kademelerd­e 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayaca­ğına valiler karar verebilece­k. (HABER MERKEZİ)

lıklı eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Kurul, Eğitim Sen olarak toplum sağlığını da öncelleyen taleplerin­i şu şekilde sıraladı: “Eğitim emekçileri­ne aşı yapılmasın­a gecikmeksi­zin bir an önce başlanmalı. Okulların ne zaman açılacağı, aşı takvimi, okul içinde salgınla mücadele süreçleri eğitim bileşenler­inin katılımıyl­a sağlanmalı. Liselerde birinci dönem yapılamaya­n sınavların yapılması kararı iptal edilmeli.” (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Eğitim Sen ??
Fotoğraf: Eğitim Sen
 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye