Evrensel Gazetesi

Grev kırıcılığı­na pandemi kılıfı

METAL İŞÇİLERİNE SELAM

-

İŞÇİLERİN grevde olduğu Maltepe Belediyesi­nde belediye şirketi MATAŞ, önceki gece grevden kısa bir süre önce İŞKUR üzerinden aldığı işçilere, ilçe sınırları içerisinde­ki 3 pazar yerinin çöplerini toplatmak için şantiyeden araç çıkarmak istedi. Genel-İş Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yönetimi ve şantiye içerisinde­ki işçiler şantiyeden araç çıkışına izin vermeyecek­lerini söyledi. Şantiyeden pazar yerlerini temizlemek için araç çıkmaması halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi­nin grev kırıcılığı riskine karşı sokakları kontrol etmek isteyen işçiler bu defa da polis engeliyle karşılaştı. Polis, grev kırıcılığı­na müdahale için sokağa çıkmak isteyen işçilere ceza yazacağını söyledi.

Üç gün süren Kadıköy Belediyesi­ndeki grevde de İbb’nin grev kırıcılığı­nı engellemek isteyen işçilere 3’er bin lira para cezası kesilmişti.

GENEL-İŞ üyesi Maltepe Belediyesi işçileri sendika hakları için direnen Çorum’daki Ekmekçioğu­lları işçilerine ve grevdeki Baldur işçilerine selam gönderdi. Biz insanca yaşayacak bir ücret talebiyle grevdeyiz. Türkiye’nin dört bir yanında da insanca çalışma koşulları için mücadele veren işçi arkadaşlar­ımız da var. Başta Çorum’da direnişte olan, Kocaeli’de Baldur’da grevde olan arkadaşlar­ımıza selam gönderiyor­uz” dedi. İşçiler “Maltepe’den Çorum’a bin selam” sloganları attı.

 ?? Fotoğraf: Murat Uysal ??
Fotoğraf: Murat Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye