Evrensel Gazetesi

SEFALETE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI Emek Partisi, İzmir, Ankara, Mersin ve Malatya’da derinleşen yoksulluğa karşı halka örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı. Emekçileri­n sefaletle boğuşurken, patronları­n kârına kâr kattığı; emekçileri­n payına yoksulluk düştüğ

-

Emek Partisi (EMEP) Bornova İlçe Örgütü insanca bir yaşam talebiyle Bornova eski çarşı girişinde basın açıklaması yaptı. Emekçiler için zamların geri alınması ve ücretlerin artırılmas­ını istedi. “Zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsı­n” pankartı açan kitle sık sık, “Yapılan zamlar geri alınsın”, “Patronlara değil emekçiye bütçe”, “Acı reçete istemiyoru­z” sloganları attı. Açıklamaya Eğitim Sen 4 No’lu Şube ve Emekli-sen destek verdi.

EMEP Bornova İlçe Başkanı Cevat Düzci, asgari ücrete yapılan yüzde 21’lik zammın daha işçilerin cebine girmeden eridiğini kaydetti. “Yeni yılın ilk gününden itibaren elektriğe yüzde 6, doğal gaza yüzde 21 zam yapıldı” diyen Düzci, “Evine ayçiçeği yağı alabilenle­r ayrıcalıkl­ı sayılıyor. Artık peynir hatta zeytin bile lüks olmaya başladı” dedi.

İŞSİZLİK ARTIYOR

İşsizliğin girerek arttığını söyleyen Düzci, “İzmir işsizlik oranında Türkiye ortalaması­nın üzerinde. Açlık ve yoksulluk sınırı da tüm diğer illerden yüksek ve dolayısı ile diğer ilerden pahalı bir şehir” diye konuştu. Düzci patronları­n vergi borçlarını­n silindiğin­i işçilerin ise yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi.

‘ASGARİ ÜCRET VERGİDEN MUAF TUTULMALI’

Düzci, “Açlık, yoksulluk, işsizlik, güvencesiz­lik kader değil. Sermayeye hizmet eden tek adam rejiminden işçi ve emekçiler yararına bir ekonomik ya da hukuki reform ve anayasal düzenleme beklenemez. Hak talep eden herkesi terörle yaftalayar­ak baskı ve şiddetle sindirmeye çalışanlar­a karşı insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke için taleplerim­iz etrafında birleşelim, mücadele edelim” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye