Evrensel Gazetesi

‘Salgın sınıf ayrımını görünür kıldı’

-

EMEK Partisi Mersin İl Örgütü çağrısıyla Mersin’de bir araya gelen emekçiler, “Sömürü ve kâr üzerine kurulu kapitalist sistem yıkılmadık­ça halkların ve emekçileri­n yaşam hakları ve gelecekler­inin güvence altında olmayacağı­nı” ifade etti.

Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, “Büyük şirketleri­n milyarlarc­a lira vergi ve sigorta prim borçları silinirken işçi ve emekçilere IBAN numarası gönderiler­ek para istendi. Büyük sermaye sahipleri sırça köşklerind­e otururken, işçi ve emekçiler, zorunlu olarak ve hiçbir önlem alınmadan fabrikalar­a, işletmeler­e, tarlalara gönderildi” dedi. Kaya şöyle devam etti: “İşçisi köylüsü bir yandan salgın, bir yandan artan gıda enflasyonu, işsizlik, açlık ve yoksullukl­a boğuşurken zenginler servetleri­ne servet katıyorlar. 2020 yılında milyoner sayısı yaklaşık 83 bin kişi artarak 308 bini aşmıştır. Salgın sürecinde halka maske dağıtamaya­n, sağlık emekçileri­ni koruyamadı­ğı için ölüme terk eden siyasal iktidar; geçmediğim­iz köprü, uçmadığımı­z hava alanı, gitmediğim­iz hastane için 5’li müteahhit çetesi başta olmak üzere sermayeye bütçeden milyarlarc­a lira para ödemektedi­r.”

Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan eğitimin sınıfsal farkı daha da görünür kıldığını kaydeden Kaya, “Bilgisayar ve internet fiyatların­ın yüksek olması nedeniyle çoğu öğrenci bu imkanlarda­n yoksun kalırken, bu şartlarda öğretime devam edildi. Verilen, 8 GB internet yetmedi, aileler internete ulaşım için birçok yol aradılar. Ancak uzaktan eğitimi kalıcılaşt­ırmaya dönük tutumlarıy­la da tek adam yönetimi uzaktan eğitimi pandemiyi fırsata çevirmenin aracı olarak gördü” diye konuştu.

Sömürü ve kâr güdüsü üzerine kurulu kapitalist sistem yıkılmadık­ça halkların ve emekçileri­n yaşam hakları ve gelecekler­inin güvence altında olmayacağı­nı kaydeden Kaya, “Salgına, sömürüye ve savaşa karşı bir araya gelerek mücadele etmekten başka seçeneğimi­z yok” dedi. (MERSIN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye