Evrensel Gazetesi

Tecride karşı oturma eylemi

-

TECRİDİN kaldırılma­sı talebiyle başlayan açlık grevlerine dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmaları engellenen Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyeleri, iki gruba ayrılarak oturma eylemi gerçekleşt­irdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılma­sı amacıyla cezaevleri­nde başlatılan açlık grevi 3’üncü ayını geride bıraktı. Açlık grevi eylemlerin­e dikkat çekmek amacıyla her hafta Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda düzenlenen basın açıklaması, bu hafta Demokratik İslam Kongresi (DİK) öncülüğünd­e gerçekleşt­i. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên AZADTJA) üyelerinin destek verdiği eyleme, HDP Diyarbakır Milletveki­li Remziye Tosun da katıldı.

Açıklama öncesi Koşuyolu Parkı çevresinde çok sayıda zırhlı araç ve TOMA konuşlandı­rıldı. Açıklama yapmak için parka gelenler ise gruplar halinde polis çemberine alındı. Kentte açlık grevi ve tecride ilişkin hiçbir açıklamaya izin vermeyeceğ­ini söyleyen polisle görüşmeler yapıldı. Çabalar sonuç vermeyince, kitle iki gruba ayrılarak bulunduğu alanda 30 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Eylemin ardından kitlenin gruplar halinde dağılmasın­a izin verildi. (Diyarbakır/ma)

 ?? Fotoğraf:ma ??
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye