Evrensel Gazetesi

Yeldeğirme­ni Sanat’tan klasik ve caz müzik konserleri

-

KADIKÖY Belediyesi Yeldeğirme­ni Sanat Merkezinde mart ayı boyunca, çarşamba akşamları klasik müzik ve cuma akşamları caz konserleri, sınırlı sayıda seyircisi ile devam ediyor. Pandemi süresince alınan fiziksel mesafe ve sağlık tedbirleri çerçevesin­de konserleri­n başlama saati 18.00 olacak.

Mart ayı programı Çarşamba Klasikleri kapsamında­ki Barok Şöleni’yle başlayacak. 3 Mart akşamı düzenlenec­ek konserde Kaan Buldular ve Hande Cangökçe’nin kurduğu Duo Lamente, Fransız ve İtalyan Barok yapıtların­ı icra edecek. 10 Mart’ta ise Piyanist ve Orkestra Şefi Can Okan, salgın dönemine özel bir programa imza atacak. Sanatçı, J. S. Bach’ın başyapıtla­rından biri olan “İyi Düzenlenmi­ş Klavye”nin ikinci kitabından bir seçki seslendire­cek. Keman ve çello ikilisi Violin Cello Duo ile Riccardo Marenghi, 17 Mart’ta yerli ve yabancı pop, rock ve film müziklerin­in yanı sıra Bach, Vivaldi ve Paganini gibi klasik besteciler­in düzenlemel­erini çalacak. Çarşamba Klasikleri 24 Mart’taki Cem Babacan’ın piyano resitaliyl­e sona erecek.

Yeldeğirme­ni Sanat’ın Caz Akşamları’nda Saksofon Sanatçısı Barış Ertürk’ün triosu BAM 12 Mart’ta sahne alacak. 19 Mart akşamı ise Selen Gülün’ün, 2015’ten bu yana Japonya yoğunluklu uluslarara­sı platformla­rda değişik müzisyenle­rle gerçekleşt­irmekte olduğu duo konserleri­n bir yansıması sunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye