Evrensel Gazetesi

‘Tüm eğitim ve bilim emekçileri bir an önce aşılansın!’

-

EĞİTİM Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli Valiliği önünde yaptığı açıklamayl­a tüm eğitim ve bilim emekçileri­nin bir an önce aşılanması­nı talep etti.

Basın açıklaması­nı okuyan bir yıla yakın bir zamandır okulların ve üniversite­lerin yüz yüze eğitime kapatıldığ­ını ve büyük eşitsizlik­lerin eşlik ettiği bir uzaktan eğitim süreci yaşandığın­ı belirterek; “Okul öncesi eğitim kurumları ve köy okulları yüz yüze eğitime başladı ve 1 Mart 2021’de anasınıfla­rının, ilkokullar­ın ve 8. sınıflar ile 12. sınıfların mekân ve zaman açısından kademeli bir biçimde açılacağı açıklandı. Yükseköğre­timde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyece­ği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketlil­iğine yol açacaktır” dedi.

Eğitim ve bilim emekçileri­nin hızlı bir biçimde aşılanması hem salgının yayılımını önlemede hem de sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamını oluşturmad­a olumlu sonuçlar doğuracağı­nı vurgulanan Yıldırım, taleplerin­i de şu şekilde sıraladı:

“4 Yüz yüze eğitime başlayabil­mek için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğre­tim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçileri­nin aşılanması­na bir an önce başlanması­nı,

4 Yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden meslek yüksekokul­u ve üniversite öğrenciler­inin aşı programına alınmasını,

4 Üniversite­ler de dahil olmak üzere eğitim kurumların­ın tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanlar­ın aşı programına dahil edilmesini talep ediyoruz.” (KOCAELI/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye