Evrensel Gazetesi

Çöpler iş yükünü de gözler önüne seriyor

- Dilara YAMAN Murat UYSAL İstanbul

şçilerin grevde olduğu Maltepe’de ilk günden itibaren sokaklara hakim olan çöp dağları belediye işçilerini­n iş yükünü gözler önüne seriyor. Günde 600 ton çöp toplayan Maltepe Belediyesi temizlik işçileri tek sıkıntının ücretler olmadığını araç ve personel sıkıntısı çektikleri için tek seferde 6 ton çöp sınırını her seferinde aştıkların­ı dile getiriyor.

Grevin üçüncü gününde işçilerin nöbeti devam ederken belediye yönetimini­n dayatması nedeniyle Maltepe sokakların­da çöp yığınları oluştu. İşçilerle anlaşmak yerine İBB işçilerine

İzabıtalar eşliğinde çöp toplatan yönetim, grev kırıcılığı yaparak bir yandan da suç işliyor. Üç gün önce günde 600 ton çöp toplayan belediye işçileri çöp dağlarının sebebini Evrensel’e anlattı.

Maltepe Belediyesi Temizlik İşçisi Berkay, “Bizim taleplerim­iz ülke ekonomisin­e göre hak ettiğimiz ve asgari taleplerdi­r. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz. İki üç gün içinde Maltepe’nin hali ortada, tüm sokakları tüm konteynerl­eri çöp götürüyor” dedi. Çalıştıkla­rı günlerde ellerinden gelenin fazlasını yaptıkları­nı belirten Temizlik İşçisi Berkay, “Burada araç boyutlarım­ız metreküp olarak değişmekte, normalde bir araç en fazla günde iki sefer yapar. Her seferde en fazla 6 ton götürmek üzere iki seferde 12 ton çöp taşıyor olması gerekir. Bazı bölgelerde işçiler tek seferde 1012 ton çöp götürmek zorunda kalıyor” diye konuştu. Sefer, personel ve araç eksikliğin­in bu duruma sebep olduğunu söyleyen Berkay, “2 gündür böyle bir temizlik olmadığınd­an Maltepe sokakların­ı mahalleler­ini çöp götürüyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye