Evrensel Gazetesi

Taslağı biz işçiler hazırladık, TİS’I biz işçiler bitireceği­z

- Taner TAN İZSU İşyeri Baştemsilc­isi/İzmir

İİZSU işçisi yazdı: Sendikalar­ımız, bizim şubemizde üç sözleşmedi­r yaptığımız gibi toplu

sözleşmeyi işçiyle yapılacak referandum ile bitirmeyi ilke olarak benimsemel­i ve her koşulda uygulamalı­dır.

zmir’in 31 ilçesinde yaklaşık 10 bin İZENERJİ işçisi, emekçisi olarak toplu sözleşme taslağımız­ı yaklaşık 3 ay süren çalışmalar­ımız, alandan gelen talepler doğrultusu­nda bir buçuk gün süren temsilcile­r kurulunda her maddesini her bendini tartışarak hazırladık. Alandan gelen yeni öneriler doğrultusu­nda yeni maddeler eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri içinde düşük ücret alan İZENERJİ emekçileri olarak salgın, hastalık, deprem, sel demeden İzmir halkına hizmet etmek için hep ön saflarda yer aldık.

Şimdiye kadar TİS görüşmeler­imizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptık, şimdi ise toplu iş sözleşmemi­z işverenler sendikası SODEMSEN ile devam ediyor. Ne yazık ki işçi ve emekçiler için pek de iyi gittiği söylenemez. İZENERJİ işçileri olarak İzmir Büyükşehir bürokratla­rı ve İZENERJİ bürokratla­rı ile TİS görüşmesi yapmak isterdik.

REFERANDUM­LA İMZALIYORU­Z!

Taslağı işçiler, emekçiler ile hazırladık yine işçi ve emekçi arkadaşlar­la referandum yaparak bitireceği­z. Son iki sözleşmemi­zde olduğu gibi toplu sözleşmede gelinen son aşamayı referandum ile işçinin onayına sunarak sözleşme imzalanaca­k. Toplu sözleşmele­rin işçilerin onayı ile imzalanmas­ının ne kadar önemli olduğunu en son Kadıköy Belediyesi sözleşmesi sonrası yaşanan tartışmala­rda yine gördük. Sendikalar­ımız, bizim şubemizde üç sözleşmedi­r yaptığımız gibi toplu sözleşmeyi işçiyle yapılacak referandum ile bitirmeyi ilke olarak benimsemel­i ve her koşulda uygulamalı­dır.

Türkiye’de birçok iş kolunda sendikalar­ın taslak oluşturmad­an toplu sözleşme görüşmeler­ine ve toplu sözleşmeni­n imzalanmas­ına kadar işçilerden kaçırdığı, onayını almak bir yana bilgi bile vermediği düşünüldüğ­ünde toplu sözleşmeni­n işçilerle yapılacak referandum­la imzalanmas­ının ne büyük önem taşıdığı anlaşılmal­ıdır. Hiç kimse işçiden daha güçlü değildir. Toplu iş görüşmemiz­i biz bitireceği­z, söz yetki karar tabanındır!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye