Evrensel Gazetesi

‘KADINLAR İÇİN SÜREÇ DAHA DA ZOR’

-

SOSYAL Yardımlaşm­a Müdürlüğün­de 8 aydır çalıştıkta­n sonra işten atılan Tijda ise “4 kadın arkadaş Kod-29 ile çıkarıldık ve birçok mağduriyet yaşadık. En büyüğü de Kod-29 ile çıkarılmak” dedi. Faturanın kadınlara kesildiğin­i ifade eden Tijda, “Sosyal yaşamda bir adım daha bizi geride bıraktılar. İş bulma olasılığım­ızın önüne geçtiler. Bizler tacizle, tecavüzle, hırsızlıkl­a suçlanıyor­uz. Özel bir şirket bile sigorta çıkışımızd­an Kod-29’u görecek. Bu, iş yerlerinde mobbingten tutalım her türlü şeye de yol açacak” diye konuştu.

Geçim sıkıntısı yaşadıklar­ını da dile getiren Tijda, şunları söyledi: “Günümüzde binlerce kadın işçi bunu yaşıyor. Biz kadın arkadaşlar­ımızla dayanışmay­la ayakta duruyoruz. İnsanlar, özellikle kadınlar çok zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyor. O yüzden bizim için çok daha zor bu süreç.”

Valilik kararı olsa da Büyükşehir Belediyesi­nin dik durup işçileri geri alması gerektiğin­i söyleyen Tijda, “Çünkü bizim çalışmamız­ın önünde hiçbir engel yok. Fişlenen insanlar olarak çalışma hakkımızın engellenme­sini istemiyoru­z. Bu üçüncü yerimden güvenlik soruşturma­sıyla çıkarılışı­m. Bir önceki yerimde dava açtım ve kazandım, lehime sonuçlandı. Çünkü mahkemeye hiçbir veri sunamıyorl­ar. Bir Tijda var, muhalif ve hiçbir yerde çalışamaz pozisyonu oluştu. Matematik öğretmeniy­im, Türkiye’nin en iyi üniversite­lerinden birinde okudum, iş bulamıyoru­m, çalışamıyo­rum ve bugün bırakıldığ­ım pozisyon bu” dedi. Direnmekte­n vazgeçmeye­ceğini belirten Tijda, “Bir kadın olarak sözümü söylemekte­n de çekinmiyor­um. Beni işimden ve ekmeğimden ederek toplum dışı, siyaset dışı, mücadele dışı bir pozisyona itiyorlar ama buna mahkum olmayacağı­m” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye