Evrensel Gazetesi

Benzine zam kapıda

-

BRENT petrol ile uluslarara­sı piyasalard­a benzin ve motorin fiyatları artıyor. İç piyasada da dolar kuru yukarı yönlü hamle yaptı. Bu durum, akaryakıtt­a peş peşe zammı gündeme getirdi. 18 kuruş zamlanan motorinde, 24 saat arayla bu kez 11 kuruş artış bekleniyor. Benzinde de 25 kuruş artış hesaplanıy­or.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre brent petrol ile uluslarara­sı piyasalard­a benzin ve motorin fiyatları artıyor. İç piyasada da dolar kuru yukarı yönlü hamle yaptı. Bu durum, akaryakıtt­a peş peşe zammı gündeme getirdi. 18 kuruş zamlanan motorinde, 24 saat arayla bu kez 11 kuruş artış bekleniyor. Benzinde de 25 kuruş artış hesaplanıy­or.

Devlet, “eşel mobil” uyarınca benzin, motorin ve oto gazda zam ihtiyacını, Ötv’den karşılıyor. Böylece, pompa satış fiyatları değişmiyor. Devletin, benzinde 53, motorinde 59 kuruş Ötv’den alacağı bulunuyor. Devletin, yeni zamla birlikte motorinde ÖTV alacağı 70 kuruşa çıkacak. Benzinde de hafta sonu beklenen 25 kuruş zamla ÖTV alacağı, 78 kuruş olacak.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye