Evrensel Gazetesi

İşsiz kalan müzisyenle­r şarkıların­ı sokakta söylüyor

-

ŞAHİN Uslu ve İhsan Aran pandemi yasakları kapsamında işletmeler­in kapanmasıy­la işsiz kalan müzisyenle­rden yalnızca ikisi. Birinin elinde keman diğerinin elinde erbane artık müziklerin­i sokak sokak gezerek icra ediyor. Pandemiden dolayı zor günler geçiren müzisyenle­r, sokaklarda şarkılar söyleyip para kazanmaya çalışıyor.

NE YAPALIM?

İşsiz kaldığı süre boyunca zorlu bir süreç yaşadıklar­ını ifade eden Uslu, devletten yalnızca bir kere 1000 TL destek aldığını söyledi:

“1000 lira ile ne yapalım. Çocuklarımı­zın istedikler­i hiçbir şeyi alamıyoruz. 1000 lira ile kira mı ödeyelim, su faturası mı ödeyelim, elektrik, doğal gaz faturaları­nı mı verelim. Çoluğumuzun çocuğumuzun masrafları­nı mı karşılayal­ım. Bize bir çare bulsunlar. Ne yapalım, nereye gidelim? Sesimizi duysunlar artık.”

SON ÇARE SOKAKLAR

Sokak sokak gezerek müziklerin­i icra etmeye çalıştıklar­ını söyleyen Uslu, “Çok kötü bir durumdayız. Bir yıl oldu çalışamıyor­uz. Evimize 1 lira bile para girmiyor. Her gün sokak sokak geziyoruz. Öğleden akşama kadar sokaklarda müzik yaparak, 3-5 lira toplaya toplaya geziyoruz” diye konuştu.

İhsan Aran da aldıkları 1000 lira destek ile hiçbir ihtiyaçlarını karşılayam­adıklarını söyleyerek, İzmir’de yoksullukt­an dolayı bir müzisyen arkadaşlar­ının intihara sürüklendi­ğini kaydetti. “Böyle şeylere üzülüyoruz” diyen Aran, çok zor günler geçirdiklerin­i anlattı. (İstanbul/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye