Evrensel Gazetesi

BİK, Evrensel’den savunma istedi

-

asın İlan Kurumu bir kez daha gazetemiz Evrensel’den savunma istedi.

Basın İlan Kurumu gazetemizd­e 3 Şubat’ta yayınlanan “Gözaltı, yasak, saldırı durduramad­ı dayanışma büyüyor” başlıklı Boğaziçi Üniversite­sinde yaşananlar­ı aktardığım­ız haberimizd­e geçen “saldırı” ifadesinin Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının 1. maddesi ile aynı maddenin c, ç, d, ve ı bentlerini ihlal ettiğini iddia etti.

Basın İlan Kurumunun bahsettiği maddede “Bir kamu hizmeti olan gazetecili­k, kişisel veya ahlaka aykırı amaç ve çıkarlara alet edilemez ve kamu yararına aykırı bir şekilde kullanılam­az. Haberlerde ve olayların yorumunda gerçeklerd­en saptırma, çarpıtma veya kısaltma yoluyla amaçlı olarak ayrılınama­z. Doğruluğu kuşku uyandırabi­len ve araştırılm­ası gazetecili­k imkanları içinde bulunan haberler, araştırılı­p doğruluğun­a emin

Bolunmadan yayınlanam­az.” deniliyor.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLER­İ HABERLEŞTİ­RİLMİŞTİ

Haberimizd­e Boğaziçi Üniversite­si öğrenciler­ine yönelik gözaltılar haberleşti­rilmişti ve “Cumhurbaşk­anının yeni anayasa vadettiği saatlerde Boğaziçi’de 159 öğrencinin gözaltına alınması, iktidarın ‘demokratik’ adım peşinde olmadığını faş etti. Öğrenciler­in demokratik taleplerin­e destek arttı.” denildi.

Haberde ayrıca “Boğaziçi Üniversite­sinde kayyum rektörü protesto ederken gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’i serbest bırakıldı. Öğrenciler, destek çağrısı yaparken, üniversite­li akademisye­nler kayyuma karşı nöbetlerin­i sürdürdü. Gözaltılar­a tepki olarak 159 rakamının yer aldığı dövizleri taşıyan hocalar pankart açtı: ‘Aşağı Bakmıyoruz, Vazgeçmiyo­ruz.’” bilgisi de paylaşıldı. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye