Evrensel Gazetesi

‘YA ÇALIŞMA İZNİ VERSİNLER YA DA YAŞAMAK İÇİN DESTEK’

-

TÜRKİYE’DE yaşanan sorunların başında ayrımcılığ­ın geldiğini belirten Zeinab, “İş iznimiz yok. Ya çalışma izni versinler ya da yaşamak için destek. Paraya, ekmeğe ihtiyaç var. Kayıt dışı çalışmak zorunda kalan biri sokağa çıkma yasağında yakalanınc­a direk geri gönderme merkezine gönderiliy­or. Polisler mülteciler­e daha sert davranıyor. Sanki tüm asayiş suçlarının sorumlusu bizmişiz gibi kötü gözle bakılıyor” dedi.

Üniversite­li genç kadın Aleyna Yurtkölesi’ni öldüren ve cezaevinde intihar eden İranlı Shayan Kheyrian’ı hatırlatan Zeinab, “Ben kadın hakları savunucusu olarak bu cinayete karşıyım. Eylem yapıldığın­ı bilsem ona katılırım. Fakat medya öyle bir yansıttı ki sanki tüm kadın katilleri İranlı. Burada kadın cinayetine karşı olmak lazım evet ama bu ırkçılığa dönüşmemel­i. Bu olaydan sonra sokakta mülteciler­e baskıların ve ön yargıların daha da arttığını gözlemledi­m” diye konuştu.

Sınır dışı edilme tehlikesin­in de büyük problem olduğunu sözlerine ekleyen Zeinab, “Birleşmiş Milletleri­n hiçbir şeye ses çıkardığı yok. Biz iletişim ağlarına güveniyoru­z sadece. Sınır dışı kamuoyunda gündem olursa BM o zaman tepki gösteriyor. Sadece bizim bildiğimiz onlarca ve daha bilemediği­miz kaç mülteci sınır dışı edildi” diyerek de haksız sınır dışı işlemlerin­e Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğ­inin sessiz kalmasını eleştirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye