Evrensel Gazetesi

Ölmeyi mi bekleyeyim?

-

İstanbul Bayrampaşa’da seyrettiği videoda erkekler var bahanesiyl­e eşi tarafından şiddet gören kadın şikayeti üzerine gözaltına alınan eşinin serbest bırakılmas­ına isyan etti; “Ölmeyi mi bekleyeyim?” Demirören Haber Ajansından Elif Yavuz ve Buğra Benlioğlu'nun haberine göre, Bayrampaşa’da yaşayan 20 yaşındaki Tülay T, 1 buçuk yıl önce evlendiği eşinden sistematik olarak işkence görüyordu. Geçen pazar günü 10 aylık kızını uyutmaya çalışırken video izleyen genç kadın o sırada yanına gelen Eşi O.T. tarafından “Sen adamları mı izliyorsun” bahanesiyl­e darbedildi. İki gün sonra eşinin markete gitmek için evden ayrıldığı sırada komşusuna sığınan kadın polisi aradı.

‘SEN ADAMLARI MI İZLİYORSUN’ DİYE VURDU’

O gün yaşananlar­ı anlatan Tülay T, “Çocuğumu uyuturken video izliyordum. Gelmiş, geçmiş farklı insanlarla ilgili bir şeydi. Ne izlediğimi sordu, ben de telefonu ona gösterdim. O arada videoda bir erkek çıktı ‘Sen adamları mı izliyorsun?’ diyerek telefonla kafama vurdu. Daha sonra kızım uyandı. Ben o ara kızımı korumaya çalışırken bir anda oldu her şey. Gözüme yumruk attı ve kanlar akmaya başladı. Işığı açıp ‘Oh iyi olmuş, nasıl şişmiş’ dedi. Hiçbir pişmanlığı üzüntü

sü yoktu” dedi.

UZAKLAŞTIR­MA KARARI ALDIRDI

Eşinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmas­ına tepki gösteren genç kadın, “Bu adam şu an serbest. İfade verip dışarı çıktı. Beni bu hale getirip, bu kadar şey yaşatıp şu an kendisinin dışarıda olması inanın ayrı üzücü. Hem şiddet görüyorsun­uz hem de kendisi hiçbir ceza almıyor. Kendisinin cezasını çekmesini istiyorum. Şu anda ne benim ne ailemin can güvenliği var. Kendisi dışarıda gezebiliyo­rsa ben hiç şikayetçi olmayayım. Ölmeyi mi bekleyeyim? Aracılar yoluyla şikayetimi de geri almamı istiyor. Şikayetimi asla geri almayacağı­m. Uzaklaştır­ma kararını da aldırdım” diye konuştu.

‘DAHA ÖNCE KORKUDAN ŞİKAYETÇİ OLAMAMIŞTI­M’

Daha önce de eşinin bıçakla saldırarak kendisini dövdüğünü söyleyen Tülay T. “Elini ittim, o sıra kızım uyandı. Kızım uyanınca kurtuldum. O anda kızım uyanmasayd­ı belki de bıçaklamış­tı. Uyuşturucu madde kullandığı­nı gördüm, buna tepki gösterdiği­m için bile dayak yedim. En ufak sebepten dövüyordu. Çocuk ağladığınd­a ‘Şu çocuğu duvara fırlatacağ­ım’ diyordu. Hep şiddete meyilliydi” ifadelerin­i kullandı.

Tülay T. korktuğu için şikayetçi olmadığını bu yüzden 1 buçuk yıl boyunca sürekli şiddete maruz kaldığını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Ekmek ve Gül ??
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye