Evrensel Gazetesi

CHP MİLLETVEKİ­Lİ TANRIKULU AKP’NİN KAYYUM POLİTİKASI RAPORUNU YAYIMLADI! ‘Kayyumlar irade gasbı ve yağma düzeni getirdi’

-

AKP iktidarı 2016 yılında başlattığı kayyum politikası­na 2019 seçimlerin­in ardından da devam etti. CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu hazırladığ­ı “kayyum politikası raporu”nda kayyumları­n halkın iradesinin gaspının yanı sıra yağma düzeni getirdiğin­i vurguladı.

Eylül 2016 tarihinde başlayan kayyum döneminin 31 Mart 2019 seçimlerin­den sonra da sürdüğüne dikkat çeken Sezgin Tanrıkulu “Halkın oylarıyla seçtiği belediye başkanları ve meclis üyeleri yerine Ankara’dan atanan kayyumları­n yerel yönetimin başına getirilmes­i halkın iradesinin gasbedilme­sidir. Bu uygulamanı­n kendisi tüm Türkiye’de derin bir incinme yaratırken, kayyumları­n gerçekleşt­irdikleri faaliyetle­r bu duyguyu daha da derinleşti­rmektedir” dedi.

Kayyum rejiminin yağma/ yolsuzluk düzeninin yerleşmesi­ne de yol açtığına işaret eden Tanrıkulu Sayıştay raporların­da da görüldüğün­ü vurguladı.

Kayyumları­n 2016 sonrasında bölgede halkın ortak acı veya mirasını anımsatan çeşitli heykel, anıt, dikit veya sembolleri kaldırtmal­arını hatırlatan Tanrıkulu şöyle dedi: “AKP Genel

Başkanının her seçim propaganda­sında adını ağzından düşürmediğ­i Ehmedê Xanî’nin anıtını yıkan kayyım bölgede kimi temsil etmektedir?

Tıpkı Nâzım Hikmet gibi, Kürtlerin milli şairi olan Cegerxwîn ismine tahammül edemeyip tabelasını söken kayyım bölgede kimi temsil etmektedir?

Diyarbakır’ın tarihi mirası olan Dört Ayaklı Minare’nin zedelenmes­ine basın açıklaması­yla tepki gösterdiği sırada katledilen insan hakları savunucusu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ismini parktan sildiren kayyım bölgede kimi temsil etmektedir?

Özellikle bölgedeki kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmayı hedefleyen projelerin iptal edilmesi, kurumların kapatılmas­ı veya devrediler­ek etkisizleş­tirilmesin­deki amaç nedir?” (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye