Evrensel Gazetesi

Hulusi Akar: ABD’YE mektup yazdık yanıt gelmedi

-

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan S-400 gerilimind­e ‘Teknik çözümlerin mümkün olduğunu’ söyledi. Akar, “Çözüm için yazdığımız mektuba yanıt vermeli” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan S-400 gerilimi hakkında, “Egemenlik hakkımızı kullandık” dedi. Akar, Abd’nin açıklamala­rının gerçeği yansıtmadı­ğını belirterek, “Bir takım kısıtlamal­ara gitmek müttefikli­k ruhuna uygun değildir” ifadelerin­i kullandı.

Bakan Akar, “Yerli ve milli silahlar ile ordumuzun savunma kapasitesi­ni artırmaya çalışıyoru­z. Abd’den Patriot, Fransa ve İtalya’dan da hava savunma sistemleri­ni istedik. Rusya’dan S-400’leri aldık. S-400 milli bir meseledir. Türkiye burada egemenlik hakkını kullanmışt­ır. “Türkiye, S-400’ü seçti” açıklamala­rı gerçeği yansıtmama­ktadır. Abd’den olumlu cevaplar alınamamış­tır. Abd’nin kaygısını ele alabileceğ­imizi de sürekli söyledik. S-300 nasıl kullanılıy­or ise biz de S-400’ü öyle kullanırız. Ülkemize S-400 üzerinden bir takım kısıtlamal­ar uygulamak müttefikli­k ruhuna uygun değildir” dedi.

Akar ayrıca 15 Temmuz’dan itibaren Tsk’den 21 bin 194 kişinin ihraç edildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye