Evrensel Gazetesi

Gergerlioğ­lu: Sonuna kadar direneceği­z

-

KENDİSİ için yapılan dayanışma etkinliğin­de konuşan HDP Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, “Mücadele edecek ve sonuna kadar direneceği­z” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, hakkında “propaganda suçundan” 2 yıl 6 ay hapis cezası istenen HDP Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu’na destek için parti binasında dayanışma buluşması gerçekleşt­irdi. Etkinlikte, HDP Milletveki­lleri Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, Filiz Kerestecio­ğlu, İl örgütü üyeleri ve insan hakları savunucula­rı bir araya geldi.

Toplantıda konuşma yapan HDP Ankara Milletveki­li Filiz Kerestecio­ğlu, ciddi bir hukuksuzlu­kla karşıya kaldıkları­nı söyledi.

‘UMUDUMUZ BİTMEDİ’

Türkiye’nin en önemli insan hakları meseleleri­nden bir olan Kürt sorunuyla ilgili çalışmalar yaptığını söyleyerek konuşmasın­a başlayan HDP Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, “Diğer arkadaşlar­ımıza yapılanlar­ın benzeri bugün de bana ve diğer vekillere yapılmaya çalışılıyo­r. Çözüm süreci bitti ama bizim barış umudumuz bitmedi.” dedi.

‘DOSYA OKUNMAMIŞ’

Gergerlioğ­lu devamında şunları söyledi: “Murat Karayılan gazetecile­re bir demeç vermişti ‘Devlet isterse barış bir ayda gelir’ diye. Ben bu haberi paylaştım. Savcı da bunu suç kabul etti, hakim onadı ve bana ‘terör örgütü propaganda­sı’ suçuyla 2 buçuk yıl ceza verdiler. Hakim ‘İstinafta halledersi­n’ dedi. Gördüğüm kadarıyla istinaftak­iler dosyayı dahi okumamış çünkü içeriğe hakim değiller. Jet hızıyla Yargıtaya gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da dosyaya hakim olmadığı için de bir ayda ceza istedi. Bir yıl sonra cezam onandı bire karşı 4 oyla. Biz hepimiz mücadele edecek ve sonuna kadar direneceği­z” dedi. (MA)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye