Evrensel Gazetesi

Abd’den Suriye’de hava saldırısı

-

ABD, Suriye toprakları­nda hava saldırısı düzenledi.

Açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby “ABD Başkanı Biden’ın emriyle ordu, Suriye’nin doğusunda İran destekli milislerin kullanmakt­a olduğu altyapıyı hedef aldı. Bu saldırı son dönemde Irak’ta Amerikan ve Koalisyon güçlerine yapılan saldırılar­a misilleme olarak düzenlendi” dedi.

Saldırının birden fazla İran destekli milis grubunun kullandığı bir sınır kontrol noktasında­ki birden fazla tesise düzenlendi­ği açıklandı. Can kaybı olup olmadığı hakkında bir bilgi ise verilmedi.

IRAK’TAKİ SALDIRILAR

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimini­n (IKYB) başkenti Erbil’deki havalimanı­nda bulunan ABD üssüne 15 Şubat’ta düzenlenen roketli saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, altı kişi de yaralanmış­tı. Ardından da ABD askerlerin­in Bağdat’taki bir üssü hedef alınmıştı.

Donald Trump döneminde ABD, Irak’ta düzenlediğ­i bir hava saldırısıy­la İran Ulusal Muhafızlar­ı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmüş, bu saldırı Irak’ta pek çok eyleme yol açmıştı.

RUSYA’DAN KINAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Abd’nin gerçekleşt­irdiği saldırının ardından gazetecile­re yaptığı açıklamada, “Durumu çok yakından takip etmekle birlikte, Suriyeli meslektaşl­arımızla sürekli temas halindeyiz” dedi. Sputnik’in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise saldırıyı kararlılık­la kınadıklar­ını belirterek, ABD’YE Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğün­e saygı duyulması çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye