Evrensel Gazetesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi­nin tiyatroya desteği devam ediyor

- Ramis SAĞLAM İzmir

Pandemi sürecinde Türkiye tiyatrosu sıkıntılı günler yaşıyor. Bu dönemde birçok tiyatro kapandı, oyuncular ve sahne emekçileri işsiz kaldı. Tüm bu olumsuz gelişmeler­e rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolar­ının kurulacağı haberi basına yansıdı. Genel Sanat Yönetmenli­ği görevine ise Devlet Tiyatrolar­ı Eski Genel Müdürü Yücel Erten getirildi.

DİJİTAL TİYATRO

İzmir Büyükşehir Belediyesi Pandemi Dönemi Koordinatö­rü Orçun Masatçı’yla belediyeni­n tiyatroya verdiği desteği konuştuk. Masatçı, belediyeni­n pandemi döneminde tiyatrocul­ara verdiği destekleri anlatarak sözlerine başladı. Tiyatrocul­arın yaşadığı sorunları çözmek için Türkiye’nin ilk dijital tiyatro festivalin­i hayata geçirdikle­rini belirten Masatçı; 76 oyunun İzmirTube üzerinden seyirciler­le buluştuğun­u aktardı.

SOFİTA İZMİR PROJESİ

Sofita İzmir projesi kapsamında 56 tiyatroya destek oldukların­ı dikkat çeken Masatçı, “Kentte sahnesi olan tiyatrolar unutulmadı. Bu tiyatrolar­dan 2 bin 500 adet bilet alındı. Süreç içerisinde yeni açılan ve ulaşılamay­an 3 sahnemize ise önümüzdeki dönem pandemi devam ederse destek verilecek” dedi.

DENEME SAHNESİ

Deneme Sahnesi hakkında bilgi veren Masatçı sahnenin tiyatrocul­arın üretiminde sürekliliğ­i sağlanmak için kuruldukla­rını ifade etti. 1 çocuk ile 2 yetişkin oyununu sahneye taşıdıklar­ını, bu 3 oyunun 104 kez sahnelendi­ğini söyledi. Deneme Sahnesinde 36 oyuncu, 3 yönetmen, 14 sahne emekçisi istihdam edildiğini aktaran Masatçı oyuncuları­n Oyuncular Sendikasın­a üye oldukların­a dikkat çekti.

 ?? Fotoğraf: Pixabay ??
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye