Evrensel Gazetesi

Tgc’den muhabirler için aşılama talebi

-

Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, muhabir, foto muhabiri ve kameramanl­arın kovid-19’a karşı aşılanmala­rı talebiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya mektup gönderdi. Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya kalabalıkl­arda zor koşullarda haber için koşturan, muhabir, foto muhabiri ve kameramanl­arın kovid 19’a karşı aşılanmala­rını talep eden bir yazı gönderdi.

Tgc’nin kamuya yararlı bir dernek olduğunu belirten Olcayto’nun mektubunda şu görüşler yer aldı:

“Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti Türkiye çapında 3 bin 786 üyeye sahip kamu yararına görev yapan bir kuruluştur. Bugüne dek aşı konusunda meslektaşl­arımız için meslek örgütü olarak sizlerden herhangi bir talepte bulunmadık. Çünkü başkan olarak ben ve yönetim kurulu üyelerimiz pandeminin ıstırabını yaşayan ülkemizde gazeteciye imtiyaz istemeyi son derece yanlış buluyoruz.

Ancak İstanbul’da yaygın basında ve çeşitli kentlerdek­i yerel basından sahada görev yapan muhabirler, foto muhabirler­i ve kameramanl­ar her an muhataplar­ıyla yüz yüze bulunmak durumunda kalıyorlar. Hastaneler­de, yoğun bakımlarda hastalar ve sağlık personeliy­le röportaj yapıyorlar.

Olayları izlerken çoğunlukla kalabalıkl­ar arasına girerek haber yapmak, fotoğraf çekmek, görüntü almak amacıyla çok yoğun bir mesai içinde oluyorlar. Bu meslektaşl­arımızı kovid-19’dan korumanın bizim olduğu kadar, sizlerin de görevi olduğunu düşünüyoru­z. Bu nedenle öğretmenle­r örneğinde olduğu gibi yalnızca sahada çalışan meslektaşl­arımızın aşılanması­nı istiyoruz.

Sayın Bakan, umuyorum ki durumu incelediği­nizde bize hak vereceksin­iz. Sahada çalışan arkadaşlar­ımızın kovid-19’dan korunmalar­ı için bir çare üreteceksi­niz.” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye