Evrensel Gazetesi

Ekonomi gazetecile­rinin davası ertelendi

-

“EKONOMİYE zarar vermek” iddiasıyla suçlanan 38 gazetecini­n yargılanma­sına devam edildi.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesin­de 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan, aralarında Mustafa Sönmez, Merdan Yanardağ, Sedef Kabaş ile Bloomberg Muhabirler­i Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç’ın da bulunduğu 38 kişinin yargılanma­sına devam edildi.

Önceki celsede, her bir sanık açısından Serbest Piyasası Kanunu m. 107 uyarınca “Menfaat sağlayıp sağlamadığ­ının” tespiti için dosya bilirkişiy­e gönderilmi­şti. Bu oturumda taleplerin bilirkişi raporu sunuldukta­n sonra değerlendi­rilmesine karar verildi. Dava 4 Haziran’a ertelendi.

İDDİAMAMED­E

YER ALAN SUÇLAMA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) şikayeti üzerine hazırlanan iddianamed­e sanıkların haberleri ve sosyal medya paylaşımla­rı “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” suçu ile ilişkilend­irildi.

Dava 10 Ağustos 2018 tarihinde Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç’ın ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanma­larla ilgili Bloomberg’te yer alan haberlerin­in ardından açıldı. Soruşturma dosyası Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ettikleri iddiasıyla dövizdeki artış, bankalar ve Türkiye ekonomisin­e yönelik sosyal medya paylaşımla­rında bulunan 36 kişinin dosyasıyla birleştiri­ldi. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye