Evrensel Gazetesi

İŞÇİLER BİLDİRİ DAĞITARAK GERÇEKLERİ ANLATTI

-

MALTEPE Belediyesi işçileri Gülsuyu Mahallesi’ndeki semt pazarında bildiri dağıtarak halka yaşananlar­ı anlattı.

Pandemi sürecinde herkes gibi ağır ekonomik yükün altında ezildikler­ini söyleyen işçiler, “Sizler gibi çarşıya, pazara çıktığımız­da cebimizdek­i para, ihtiyaçlar­ımızı karşılamay­a yetmiyor. Sizler gibi çocuklarım­ıza rahat ve güvenli bir gelecek kurmak istiyoruz. Ancak kredi borçlarımı­z boyumuzu aştı. Birçoğumuz­un maaşlarınd­a haciz uygulaması bulunuyor. Çünkü bizler 2 bin 800 ile 3 bin 500 TL arasında değişen maaşlarla ay sonunu getirmeye çalışıyoru­z. Bu maaşla ev geçindirme­ye, çocuklarım­ızın eğitimini aksatmamay­a çalışıyoru­z. Tüm bunlar yetmiyormu­ş gibi belediye yönetimi pandemiyi bahane ederek maaşlarımı­z üzerinden tasarruf sağlamak için kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Sigorta primlerimi­zin yarısından fazlası buhar olmuş durumda. 3 yılı aşkın süredir günlük 9.66 TL yemek parası ile karnımızı doyurmaya, 6 TL yol parası ile her gün işe gidip gelmeye çalışıyoru­z” dedi.

Belediye yönetimini­n ücretlere yüzde 8, yol ve yemek ücretlerin­e ise net 1’er TL gibi komik bir zam oranı önerdiğini aktaran işçiler “Bütçe yetersizli­ğini bahane ederek daha fazla zam veremeyece­klerini söylediler. Bizim kabul etmediğimi­z bu teklifi sizlerin de vicdanları­nızda kabul etmeyeceği­nizi biliyoruz” diye konuştu.

Greve çıktıkları andan itibaren Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’ın haklarında yalan haberler yaydığı işçiler, hazırladık­ları bildiriler­i pazarda yurttaşlar­a dağıttı, gerçekleri halkla paylaştı. İşçileri dinledikte­n sonra Belediye Başkanı Ali Kılıç’a tepki gösteren bir kadın, “Belediye Başkanı çıksın çöpleri toplasın o zaman” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye