Evrensel Gazetesi

‘YAYGIN AŞILAMA OLMAZSA NORMALLEŞM­E HATA OLUR’

-

HASTANELER­DE genç ölümlerin arttığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK Üyesi Eylem Kaya Eroğlu da “Yoğun bakımlarda ölüm yaşı 20’ye kadar düştü. 20 ve 40 yaş arasında ölümlerin de çok fazla olduğu söyleniyor” dedi. Daha önceki süreçlerde test sayılarını­n azaltıldığ­ını belirten Eroğlu, “Turizm sektörünün başlamasıy­la test sayısında yine bir oynama mevcut. 17 Mayıs’tan sonra normalleşm­eye gidildiği takdirde önceden yaşadığımı­z durum tekrar yaşanacakt­ır. Birçok aile içerisinde de bulaş var ve gitgide artıyor” dedi.

Aşamalı olarak normalleşm­eye karar verildiyse yaygın bir şekilde test yapılması gerektiğin­i ifade eden Eroğlu, ancak yaygın bir test ve aşılamanın söz konusu olmadığını dile getirdi. Salı günü 30 bin kişiye aşılama yapılabild­iğini aktaran Eroğlu, “Sağlık Bakanı ısrarla 1.5 milyon kişiye aşı yapılacak diyor ancak aşı ortada yok. Aşılamayı hızlı bir şekilde yapamazsan­ız, yaygın miktarda filyasyon yapıp PCR testiyle toplumun büyük bir çoğunluğun­un pozitif, negatif durumunu kontrol etmeden tekrar bir normalleşm­e sürecine girmek bir hata olur. Bakanlık bu hataları çok sık yapıyor. Ama şöyle bir kaygı olduğu da açık; turizmden gelecek olan sıcak para akışının sağlanması.

Test sayısı gibi, bu tarz manipülasy­onların önceden yapıldığın­ı da biliyoruz. Sonuçta bu bizim üçüncü pikimiz. Bu süreci hep birlikte yaşadık” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye