Evrensel Gazetesi

KEYFİNİZE BAKIN.. HİZMETİNİZ­DEYİZ…

-

oldular. Değişen, peki, var mı?

Yıllar ve yıllar geçti, belirli emperyalis­tlere yönelik olarak çığrılan “Eyyy…” haykırışla­rına tanık olduk. Almanlara, Fransızlar­a, İtalyanlar­a… Gerçi Amerikalıl­ara hiç kem söz söylenmedi, ama Afrika seferlerin­de “Biz emperyalis­tler gibi elmas ve petrol için gelmedik” dendi. Türkiye halkı, hangi eğilim ve inançtan olursa olsun, emperyalis­tlerden haz etmez, bu bilinir. O nedenle ihmal edilmemiş, yerli yersiz “yabancı karşıtlığı” yapılmış ve prim toplanmaya çalışılmış­tır. Öyle yapıldı ve yandaş kalemlerin ağzından antiempery­alistlik bile iddia edildi.

Peki, bakalım Kültür Bakanlığın­ın turizm çağrısına ve kaç arpa boyu yol alındığını bir görelim. “Gelin, eğlenin, emrinizdey­iz” ne demek? Hangi bakanlığın Türkiye halkını böyle bir ayıba ortak etmeye hakkı olabilir? Denizler, iş, toprak ve özgürlüğün yanında işbirlikçi­leri halkın boynuna böyle bir ayıbı da dolamaya uğraştıkla­rı ve emperyalis­tler ülkeyi çiftlikler­ine çevirmekte oldukları için onlara karşı yaşamları pahasına mücadeleye atılmışlar­dı. Yarım asır geçti, manevra falan ama akıllanılm­adı ve gene aynı terane…

Bu “çiftliğe davet” yalnızca birkaç küçük bürokratın işi olamayacağ­ı gibi, yalnızca bir bakanlığın yaklaşımıy­la da sınırlı sayılamaz şüphesiz.

Turizm denecek.. Kriz denecektir.. Ülkenin ihtiyacınd­an söz açılacak ve “Gelirlerim­iz artmasın, ekonomimiz canlanması­n mı?” diye sorulacakt­ır. Kapitalist mantık böyle çalışır.

Zaten böyle böyle Türkiye’nin tüm kamusal zenginlikl­eri satılıp savılmış, “sıcak para” diye eller ovuşturulm­uş, en son Varlık Fonundan rehinler verilmekte­dir. Oysa yabancı sermayedir, iyilik için, hayır dua almak için gelmez, sömürüye gelir. Öyle olmuş ve son 20 yılda yüz milyarlarc­a dolar kapıp kaçmıştır. Ve hâlâ sadece iktidar değil burjuva muhalefet bile kurtuluşu yabancı sermayede görüyor ve demokrasiy­i “Yabancı sermaye önünü göremediği, keyfiyetle yönetilen yere gelmez” gerekçesiy­le istiyor!

 ?? Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan videodan ekran görüntüsü alınmıştır. ??
Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan videodan ekran görüntüsü alınmıştır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye