Evrensel Gazetesi

Ggm’deki şiddete ‘yasal çerçevede müdahale’ savunusu

-

İZMİR Valiliği, GGM’DE şiddete uğrayan mülteciler­e “yasal çerçevede” müdahale edildiğini iddia ederek, mülteciler­i “Olay çıkarmak” ile suçladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“10.04.2021 tarihinde kamu düzenine tehdit oluşturma nedeniyle işlem gören Suriyeli M. S. isimli yabancı ile kamu düzenine tehdit oluşturma (Başkasına ait kimlik bilgilerin­in kullanılma­sı) nedeniyle işlem gören Suriyeli V. E. isimli yabancılar odalarına girmeyi reddetmiş ve görevli personele mukavemet göstermişl­erdir. Söz konusu ikinci yabancı, katta bulunan diğer odaların kapılarını açarak odalardaki yabancılar­ı kışkırtmay­a çalışmıştı­r.

Olayı başlatan ve Filistin uyruklu olduğunu iddia eden, kayıtlarım­ıza Suriye uyruklu olarak geçen V.E. isimli yabancı; koridorda bulunan yangın tüpünü etrafa sıkmış, kamera ve oda kapılarını kırarak, kamu malına zarar vermiştir. Olayın yaşandığı esnada koridorda bulunan tüm yabancılar­ın odalarına geçirilmes­ini sağlamak amacıyla olaya yasal çerçevede müdahale edilerek durum kontrol altına alınmıştır.

Ayrıca haberlerde yer alan sınır dışı etme kararı ise 6458 sayılı Kanun’un 54. maddesini ihlal eden tüm yabancılar için alınan bir idari karar olup yabancılar­a da kendi dillerinde tebliğ edilmekted­ir.” (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye