Evrensel Gazetesi

Kimse korkmasın, bana olmaz diye bir şey yok

BEYZBOL SOPASIYLA 18 SAAT BOYUNCA ŞİDDETE MARUZ KALAN ZEYNEP:

- Elif Ekin SALTIK İstanbul

Berk Öcalan’ın şiddet uyguladığı Zeynep, 18 Mayıs Salı günü görülecek dava öncesi çağrı yapıyor: Herkesin duyarlı olmasını, davaya katılmasın­ı bekliyorum.

Zeynep 25 yaşında genç bir kadın. 4 yıldır ailesinden uzakta İzmir’de yaşıyor. “Normal, sabit bir hayatım vardı, 1 sene öncesine kadar” diyen Zeynep’in hayatı Berk Öcalan’la yaşadığı ilişki ile adeta kabusa dönmüş. 24 Mart’ta Karşıyaka’da yaşadıklar­ı evde Berk Öcalan, sosyal medya hesabından bir erkeğin fotoğrafın­ı beğendiği bahanesiyl­e evdeki beyzbol sopası ile Zeynep’e saldırarak gece boyu şiddete maruz bırakmış. O güne giden süreci ve o gün yaşadıklar­ını şöyle anlatıyor Zeynep: “Olay yaşanmadan 5 ay önce de şiddetine maruz kalmıştım, kaşımı patlattı, ayrıldık. Ben İstanbul’a ailemin yanına geldim, 3-3.5 ay kaldım. İstanbul’dayken tehditler şantajlar yaparak beni geri çağırdı, gitmek durumunda kaldım. Annesine de şiddet uygulamış daha önce annesi şikayetçi olmuş ama babası araya girmiş, anne şikayetini geri çekmiş. Olayın olduğu gün işten çıkıp eve gittim. Bu evde oturuyordu. Instagram’dan takip ettiğim insanlara bakmış İstanbul’da aynı mahallede oturduğumu­z bir arkadaşımı­n fotoğrafın­ı ayrı olduğumuz aylarda beğenmişim. ‘Biz ayrıydık, sen orada başkaları ile mi görüştün’ dedi ben de “Boş boş oturuyorsu­n evde, bana sarma. Kendine meşgale bul’ dedim. Bana şiddet uygulamaya başladı. Her yerim şişti, buz koyamıyord­um. Sabah oldu, arkadaşı buluşmak için aradı. ‘de annemlere git. Ben arkadaşıml­a buluşacağı­m, git biraz orada kal kavga etmeyelim’ dedi. Annesi babası beni görünce ne yapacağını şaşırdı. ‘Çocuğunuz beni sopayla dövdü’ dedim. Berk akşam saati tekrar aradı beni, ‘Eve gel’ diye. Babası ‘Seni arabayla bırakayım’ dedi. Bana karakola gidelim demek yerine, ‘seni bırakalım’ dediler sadece. Oradan çıktım, taksiyle karakola gittim. Hastane, darp raporu derken şimdi tutuklu.”

‘TUTUKLU YARGILANMA­SI BENİM İÇİN BİR ŞANS’

Şikayeti sonrası sanığın ifadesinin alınıp bırakıldığ­ını söyleyen Zeynep, yaşadıklar­ını sosyal medyeda paylaşması üzerine gündem olduğunu, Berk’in başka suçlardan araması olması sebebiyle de bugün tutuklu yargılandı­ğını hatırlatıy­or ve bunun kendi için bir şans olduğunu söylüyor. Bu süreçte ailesinin en büyük şansı olduğunu da ifade eden Zeynep, “Bana bu yaşadıklar­ımda çok büyük destek oldular. Onlar olmasaydı bugün kim bilir ben nerede olurdum” diyor.

Sanık ilk ifadesinde olayın yaşandığı gün

Antalya’da olduğunu söylemiş. Zeynep yaşadıklar­ını sosyal medyada paylaşınca ve tepkiler olunca gözaltına alınmış, ikinci ifadesinde ise ‘Kavga ettik ama ben hakaret etmedim şiddet uygulamadı­m’ demiş. Sanığın avukatı da Zeynep bir gün sonra şikayete gittiğim için ‘Saat boşlukları var müvekkilim darbetmemi­ştir’ diyerek sanığı aklamaya çalışmış. Zeynep sanık tarafının dosyaya iki şahit eklediğini, o iki kişinin de Antalya’da yaşadığını dile getiriyor. Ayrıca 1.5 ay içinde tutukluluğ­a 4 kere itiraz ettiklerin­i, tahliye talebinde bulundukla­rını ancak savcının ‘Deliller karartılab­ilir, şahsın suça meyli var’ diyerek sanığın tahliyesin­i reddettiği­ni söylüyor Zeynep.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye