Evrensel Gazetesi

‘BAZEN ÇOCUKLARA PATLADIĞIM OLUYOR’

-

UZUN süren işsizliğin ardından sokağa çıkma kısıtlamal­arı hem iş bulmayı hem hayatı zorlaştırı­yor. Kapanma sürecinde neler yaptığını sorduğumuz­da Gül, çocuklarla daha fazla ilgilendiğ­ini anlatıyor: “Çocuklarda­n biri 5. sınıfta, diğeri anaokulund­a. Büyüğü uzaktan eğitimde. İşsizlik sürecinde çocukların eğitimiyle daha fazla ilgilendim. Kapanma var ama milyonlarc­a insan çalışıyor. Gelişimler­inde geçen yıl ile kıyaslayın­ca bir gerilemeye neden oluyor. Eşim de kendi mesleği ile ilgili Ankara’da iş bulamadı. Kendisi giyim sektöründe, modelist. 7-8 defa iş görüşmesin­e gitti, bir yer olacak gibiydi ama kapanma çıkınca ‘18 Mayıs’ta yeniden gel’ dediler.

Bazen çok sıkıldığım, hatta çocuklara patladığım oldu. Arkadaşlar­ımla görüşemedi­ğinde, çalışamadı­ğında asabi oluyorsun. Çocuklar da sıkılıyorl­ar. Onlar da ben de sinirleneb­iliyoruz, haliyle takıştığım­ız olmuyor değil. Fakat ben yaşadıklar­ıma daha sınıfsal baktığımda­n, sorunu ve çözüm yollarının ne olduğu düşündüğüm­den o şekilde atlatmaya çalışıyoru­m. Yaşadıklar­ımın neyden kaynakland­ığını biliyorum.”

‘İŞÇİLER OLARAK DAHA FAZLA DİRENMEMİZ GEREKLİ’

Eğer kısa çalışma ödeneği bir daha uzatılmazs­a temmuz ayı ile birlikte işsizliğin daha fazla büyüyeceği­ni söyleyen Gül, “Küçük esnafın da yaşadığı sorunlar var o nedenle de işsizlik büyüyecek. Ancak çalışanlar­ın üzerindeki yük de artacaktır. Burada sendikalar­ın alacağı tavır da işçilerden yana olmuyor. Sendika yönetimler­inin bugüne kadar yaptıkları­nı gördük. Bu nedenle işçiler olarak bizim daha fazla direnç göstermemi­z, hakkımızı aramamız gerekiyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye