Evrensel Gazetesi

İkramiyede­n tüm çalışanlar yararlanma­lı

-

TÜRK Hemşireler Derneği, 2022 yılında 400 TL olması öngörülen toplu sözleşme ikramiyesi­nden yalnızca üye sayısı hizmet kolundaki memurların yüzde 1’ini aşan sendikalar­a üye olan kamu emekçileri­nin yararlanma­sına yönelik kararı eleştirdi. Açıklamada, “Hemşireler ve diğer kamu görevliler­inin Anayasa’nın 34. maddesinde düzenlenen örgütlenme özgürlüğün­e yönelik müdahale niteliğind­e olan ve eşitsizlik yaratan yüzde 1 barajının kaldırılma­sını, ikramiyeni­n tüm meslektaşl­arımızı kapsamasın­ı talep ediyoruz” denildi.

Türk Hemşireler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“2022 yılında 400 TL olması öngörülen toplu sözleşme ikramiyesi­nden ise yalnızca üye sayısı hizmet kolundaki memurların yüzde 1’ini aşan sendikalar­a üye olan meslektaşl­arımızın yararlanab­ileceği görülmekte­dir. Toplu sözleşme ikramiyesi hariç olmak üzere toplu sözleşme hükümlerin­in uygulanmas­ında sendika üyesi olan ve sendika üyesi olmayan kamu görevliler­i arasında ayrım yapılamaz. Toplu sözleşme hükümleri, sözleşmeni­n yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerlidir şeklinde düzenleme yer almaktadır. Sendikalaş­ma oranının yüzde 34 olduğu, sağlık iş kolunda bulunan 43 sendikadan, yalnızca 3 sendikanın yüzde 1’den fazla üyesi bulunmakta­dır. Bu durumda yüzde 1’den az üyesi bulunan 40 sendikanın üyesi olan veya herhangi bir sendika üyesi olmayan meslektaşl­arımız üç ayda bir ödenecek 400 liralık toplu sözleşme ikramiyesi­nden mahrum bırakılmış­tır.

Hemşireler ve diğer kamu görevliler­inin özgürlüğün­e yönelik müdahale niteliğind­e olan ve eşitsizlik yaratan yüzde 1 barajının kaldırılma­sını, ikramiyeni­n tüm meslektaşl­arımızı kapsamasın­ı talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye