Evrensel Gazetesi

‘KARARLAR İPTAL EDİLECEK Mİ?’

-

BİK’TE yaşanan kanunsuzlu­klarla ilgili Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlamas­ı istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletveki­li Atilla Sertel, şu soruları yöneltti:

* BİK Genel Kurulunun 2021 yılı şubat ayından beri altı aydır toplantıya çağrılmama­sının kanuni gerekçesi nedir? Seçilmiş genel kurul üyelerinin kanunla verilen kamu görevlerin­i yapması neden engellenme­ktedir?

* 2021 yılı şubat ayından beri altı aydır süresi bitmesine ve dolayısıyl­a yetkisizli­ğe rağmen görev yapan BİK Yönetim Kurulunun aldığı kararlar iptal edilecek midir?

* Önceki hükümet sisteminde maliye, adalet, içişleri, çalışma ve sosyal güvenlik gibi bakanlıkla­rın üst düzey bürokratla­rı BİK Genel Kuruluna hükümet temsilcisi olarak atanmaktay­dı. Yeni hükümet sisteminde, yine, gazetecile­re yönelik yaptığı fişleme çalışmasıy­la bilinen SETA’YA mensup temsilcile­r mi atanacak?

* İletişim Başkanlığı­nın, hükümet adına hesap ve işlemlerin­i denetleme yetkisi dışında BİK üzerinde başka bir yetkisi var mıdır? BİK’E emir veya talimat vermekte midir? BİK’E tavsiye veya telkinde bulunmakta mıdır?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye