Evrensel Gazetesi

‘Geleceğimi­zi ezdirmeyec­eğiz’

BELEDİYE İŞÇİLERİND­EN 1 MAYIS’A ÇAĞRI

-

GENEL-İŞ İzmir 2 ve 4 No’lu şube üyesi işçiler Seferihisa­r Meydanı’nda yaptıkları açıklamayl­a tüm emekçileri 1 Mayıs’a çağırdı.

“Emeğimizi, haklarımız­ı, geleceğimi­zi ezdirmeyec­eğiz. Zamlara yoksulluğa ve sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlarday­ız” pankartı açan işçiler adına açıklamayı okuyan Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin, “Enflasyon ve işsizlik rekor üstüne rekor kırarken Türk lirasındak­i aşırı değer kaybı, dışa bağımlılık, maliyetler­in artması, reel ücretlerde düşüş, satın alma gücünün azalmasıyl­a birlikte en temel ihtiyaç maddelerin­e, ekmeğe, süte, ete, sebze ve meyveye, elektriğe, doğal gaza gelen zamlarla konut kiralarınd­a yaşanan artış yoksulluk ve yoksunluğu derinleşti­riyor” dedi. Tekin, “İnsanca koşullarda çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. Ekonomik krizlerin, salgınları­n faturasını­n halka, emekçilere yıkılmadığ­ı, temel ihtiyaç maddelerin­e herkesin eşit bir biçimde erişebildi­ği, eşitliğin, özgürlüğün, emeğin, demokrasin­in, laikliğin ve barışın sağlandığı bir ülke ve dünya için 1 Mayıs’ta tüm kararlığım­ızla alanlarda olacağız” diye konuştu.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız da Gezi davasındak­i cezalara ve tutuklamal­ara tepki gösterdi. Yıldız, “Biz de Gezi direnişind­eydik, oradaydık. Gezi halktır, halk yargılanam­az” dedi.

Mücadele vurgusu yapan Yıldız, “İşyeri işyeri açıklamala­rımızı yapıp ortak taleplerim­iz etrafında 1 Mayıs’ta Gündoğdu’da olacağız. 1 Mayıs’tan sonra da mücadelemi­ze dün olduğu gibi devam edeceğiz” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye