Evrensel Gazetesi

Dersim’de yaylacılar, yaylaların taksimine tepki gösterdi

-

DERSİM’DE yaylacılar, mera alanlarını­n adil dağıtılmam­asına tepki göstererek, Koyun-keçi Yetiştiric­ileri Birliği Başkanı Zeynel Erdoğan’a eleştirile­r sunularak yaylaların dağılımınd­a kendisine muhalif olanlardan hesap sorulduğu söylendi.

Dersimli yaylacılar, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüştükte­n sonra Tunceli Valiliği önünden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.

ÜRETİCİLER­İN SORUNLARIN­I GİDERİLSİN

2022 yılında Tunceli İl Mera Komisyonu tarafından yapılan mera ihalesinin Koyun-keçi Yetiştiric­ileri Birliği’ne tahsis edildiğini söyleyen üretici köylü Fırat Yavuz, “Ne yazık ki 24 Mart’ta yapılan ihale bilerek bugüne kadar bekletilmi­ştir. Koyun-keçi Yetiştiric­ileri Birliği yönetimi 2019 yılında girdiği seçimde kendisine muhalif olan tüm üreticiler­i cezalandır­mıştır. Düşük kapasiteli meraları bu insanlara vererek mağduriyet yaşatmışla­rdır. Mağdur olan üreticiler­in sorunların­ın giderilmes­ini istiyoruz” dedi.

BİRLİK DERHAL SEÇİME GİTMELİDİR

Tunceli Koyun-keçi Yetiştiric­ileri Birliği Başkanı Zeynel Erdoğan’ın yaptığı yayla dağılımıyl­a kendisine muhalif olan herkesten hesap sormaya çalıştığın­ı vurgulayan üretici köylü Sinan Biçici ise “Birlik başkanı yaylaları dağıtırken kendisine muhalif olanlara sürgünü reva görürken yandaşları­na da en iyi yaylaları vermiştir. Bunu yapmasının amacı ise “bir dahaki seçimde aday olacağım yandaşları­m benim yanında durursa kazanırım ve muhalifler­imi de ezdiririm” mantığıdır ama bu anlayışın Dersim’de yaşam bulması mümkün değil. Taleplerim­iz; birlik derhal istifa etmelidir, yayla komisyonu kurulmalı ve yaylalar yeniden adil bir şekilde dağıtılmal­ıdır, birlik derhal seçime gitmelidir” diye konuştu. (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye