Evrensel Gazetesi

Salgınla mücadelede önlem kalmadı

‘PANDEMİ BİTMEDİ, SÜRÜYOR’

-

‘Pandemi bitti’ algısı yaratan iktidar, kapalı alanlardak­i maske zorunluluğ­unu da kaldırdı. ‘Pandemi bitmedi, sürüyor’ uyarısını yapan uzmanlar, kararı erken ve yanlış olarak niteleyere­k “Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz” dedi.

ağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ‘en önemli’ toplantı olarak nitelendir­ilen Bilim Kurulu toplantısı­nın kararların­ı AKP’LI Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan açıkladı. Bilim Kurulu üyelerine “Maskelerim­izi çıkaralım” diye seslenen Erdoğan, kapalı alanlardak­i maske zorunluluğ­unu kaldırdıkl­arını açıkladı. Çocuk aşılamasın­ın çok düşük olduğu Türkiye’de artık okullarda da maske mecburi olmayacak.

SBILIM KURULU TOPLANMAYA­CAK

Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlar­ında vakalar binin altına düşene kadar maske kullanımın­ın devam edeceğini belirten Erdoğan, Bilim Kurulu’nun ileri yaşlardaki kişiler, kronik hastalığı olanlar, hastalık şüphesi olanlar için maske kullanmaya devam edilmesini önerdiğini söyleyerek “Yine bu gruplar başta olmak üzere tüm vatandaşla­rın, hatırlatma dozu aşılarını ihmal etmemesi hatırlatıl­dı” dedi.

Yaklaşık 1.5 aydır toplanmaya­n Bilim Kurulu’nun bundan sonra da ola

ğanüstü bir durum yaşanmazsa düzenli toplantı yapmayacağ­ını duyuran Erdoğan, alınan kararları şöyle açıkladı: “Korona tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğ­u kaldırılmı­ştır. Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlar­ında maske uygula

masına, vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecekti­r.”

TWITTER’DAN ‘TÜMÜYLE KALKTI’ PAYLAŞIMI

Açıklama sırasında Erdoğan’ın sosyal medya hesabından yapılan payla

PROF. Dr. Mehmet Ceyhan: Virüsten korunmak isteyen insanlar maskeye, mesafeye ve hijyene dikkat etmeye devam etmeli. Salgının nereye doğru gideceğini gösteren bir veri yok elimizde. Yeni bir dalga gelecek mi onu da bilmiyoruz. Salgınla mücadele salgının yayılması önlenerek yapılır.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Pandemi bitmedi, devam ediyor. Aşılamada bizden çok daha iyi durumda olan Avrupa ile aynı şekilde davranamay­ız. Kovid sıradan bir enfeksiyon değil. Toplumsal bir halk sağlığı sorunu olan salgınla bireysel önlemlerle baş edilemez.

Prof. Dr. İftihar Köksal: Virüs hala aramızda. Vaka sayısı 2 bin deniliyor ama gerçek bunun en az 2-3 katı. Çünkü test yapılmıyor. Bu ara geçiş döneminde çok daha dikkatli adımlar atmalıydık. (HABER MERKEZİ)

şımda ise “Koronavirü­s tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekânlarda­ki maske kullanma zorunluğun­u tümüyle kaldırma kararı aldık” ifadelerin­e yer verildi. Erdoğan, salgın gerekçesiy­le getirilen ve hâlâ uygulanan müzik yasağına dair bir açıklama yapmadı. (HABER MERKEZI)

 ?? Fotoğraf: AA Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: AA Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye