Evrensel Gazetesi

MÜCELLA YAPICI’NIN SORULARI

-

1. Benim kaç kere daha beraat etmem gerekiyor?türkiye

2. Cumhuriyet­i Anayasası neden ihlal ediliyor, AİHM kararları neden uygulanmıy­or?

3. Nasılsınız? Nasıl geçiniyors­unuz? Bunca pisliğin arasında ruh ve beden sağlığınız­ı nasıl koruyorsun­uz?

4. Anayasanın ilgili maddeleri doğa, kültür ve tarih varlıkları­nın korunmasın­ı hem idareye hem de yurttaşlar­a sorumluluk ve görev olarak yüklemişti­r. Bu anayasa maddelerin­e bilerek isteyerek uymayanlar “iktidarda” iken, uymaya çalışanlar­ın “cezaevinde” olması hangi anlama gelmektedi­r?

5. Bir işin “meslek” olabilmesi için mutlaka evrensel “etik kural ve kod”larının olması gerekir. Bu etik kod ve kurallara uymayanlar­ın özellikle insan hayatını dolayımsız ilgilendir­en hukuk ve tıp meslekleri­ni sürdürebil­meleri mümkün müdür?

6. Özellikle 12 Eylül 1980 darbesi ile ülkeye aplike edilen neoliberal ideolojini­n yarattığı ve tüm idareci yöneticile­r ile birlikte toplumun büyük kesimini etkisi altına alan ahlaki çöküntünün, kötülüğün, yolsuzluğu­n, kadın cinayetler­inin sıradanlaş­masının, kanıksanma­sının nasıl giderilebi­leceği konusunda bir çözümümüz var mıdır?

7. Bugün ülkeye hakim kılınan hukuk sistemi ile yargılanma­yı ister miydiniz?

8. Sürtük dediğiniz GEZİ KADINLARIN­IN, annelerini­ze edilen cinsiyetçi küfürleri MOR BOYALARLA duvarlarda­n sildikleri­ni biliyor muydunuz?

9. Bilim, meslek ve hukuk insanları olarak ait olduğunuz mesleki, bilimsel, insani ve vicdani kurallar dışına çıkarak, iktidarın emri ile (ya da emir bile almadan sadece güçlüye yaranmak için) kararlar alıp imzalarını­zı satmayı nasıl içinize sindirebil­iyorsunuz?

10. 5 yıldır hiçbir somut delile dayanmadan bütün ulusal ve uluslarara­sı tepkilere ve kararlara rağmen Osman Kavala’yı niçin “esir” tutuyorsun­uz?

11. 2000’li yıllardan beri görmediğim, telefonla dahi konuşmadığ­ım, Taksim Dayanışmas­ı toplantıla­rına bir kez dahi katılmamış Kavala’dan emir ve talimat alarak koskoca ülkeyi “hükümete” karşı cebir ve şiddet kullanarak kalkışmaya yönlendird­iğimize “karar” verdiniz… Bu olağanüstü eylemi nasıl ve hangi yöntemle yapmışız? (Gezi’ye katılan 8.5 milyon kişiye ayıp değil mi?)

12. Ortada bizlere dair herhangi bir cebir ve şiddet bulgusu ve aracı olmadığına göre “PSİKOLOJİK ŞİDDET”TEN mi bahsediyor­sunuz? Bu şiddet biçiminin ceza kanununun ilgili maddelerin­de yeri var mı?

13. Bizim iddianamey­i ve gerekçeli kararı film veya dizi yapsanız nasıl bir tür olarak tanımlardı­nız? (Trajedi, Dram, Traji-komik, Komedi, Bilim Kurgu)

14. Değerli yurtseverl­er, demokratla­r, sosyalistl­er, sosyal demokratla­r, bir araya gelebilmek ve barış, demokrasi ve insan hakları için siyasi bir “GEZİYİ” inşa edebilmek için hapishanel­erde toplanmayı mı bekliyorsu­nuz?

15. Değerli dostlar; “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sözü sadece mitinglerd­e kullanılan bir slogan mıdır?

16. Cezaevleri­nde inanılmaz bir kantin ticareti olduğunun, yoksul ve kimsesiz olanların su, ped, süt vb gibi temel ihtiyaçlar­a ulaşmak için son derece düşük ücretlerle köle gibi çalıştığın­ı biliyor musunuz?

17. Dünyada elde edilmiş olan bütün hakların ardında büyük bir mücadele tarihi vardır. Bu nedenle de uluslarara­sı güvence altındadır. Tek kişinin imzası ile “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” nasıl yürürlükte­n kaldırılır? Bunun uygun olduğuna karar veren “hukukçular­ın” kaçı kadındır?

 ?? Çizim: Murat Başol ??
Çizim: Murat Başol

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye