Evrensel Gazetesi

GELECEĞİMİ­Zİ KARARTAN BU SİSTEM DEĞİŞMELİ

-

EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan: Ortaya çıkan rezalet ne ilktir ne de ÖSYM içindeki bir grup çıkar çevresinin kötü niyetiyle açıklanabi­lir. KPSS sınavında yaşanan fiyaskonun tüm sorumlular­ı başta ÖSYM Başkanı olmak üzere hesap vermelidir. Eğitim sistemi her bakımdan sorunludur; çeşitli uzmanlıkla­ra yerleştirm­e, akademik görevler için başta eleme ve seçme olmak üzere uygulanan yöntemler sorunludur. Kamusal, parasız, bilimsel, laik, eşitlikçi ve çocuklukta­n başlayarak çocuğun gencin çok yönlü gelişimini sağlayacak bir eğitim sisteminin gerekliliğ­i ortadadır. Çocuklarım­ızın ve gençlerimi­zin geleceğini bu kirli ellerin karartması­na izin vermeyeceğ­iz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu: KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: KPSS skandalı ciddiyetsi­z ve tutarsız açıklamala­rla geçiştiril­emeyecek kadar vahimdir. Söz konusu olan gençlerin emeği, çabası ve gelecek umududur. Geniş kapsamlı bir soruşturma derhal başlatılma­lı ve hızla sonuçlanma­lıdır. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gençlerimi­zin emeğine sınavlarda ve mülakatlar­da defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz! Cumhuriyet­imizin kazandırdı­ğı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz! KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamala­rın takipçisi olacağız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye