Evrensel Gazetesi

Bilimin ve Esin Hoca’nın yanında, karanlığın karşısında­yız

-

SAĞLIK emek ve meslek örgütleri aşı karşıtları­nın hedef gösterip ölümle tehdit ettiği Türk Tabipleri Birliği

(TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi ve Klinik Mikrobiyol­oji Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu’na destek için Gazi Üniversite­si Tıp Fakültesi Dekanlık binası önünde bir araya geldi. Şenol’un görev yaptığı yerde yapılan açıklamada, olayın faili kadar bu koşulları yaratan iktidarın da sorumlu olduğuna işaret edildi. Açıklamada genç meslektaşl­arına seslenen Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise “Hayatta korkacak hiçbir şey yok. Karanlık kimin aydınlık olduğunu gösterecek” dedi.

İKTİDAR İZLEDİ, TEHDİTLER PERVASIZLA­ŞTI

SES, Eğitim Sen, CHP ve HDP milletveki­llerinin katılarak destek verdiği ortak açıklamada konuşan TTB yöneticisi Dr. Nursel Şahin, kovid-19 pandemisin­de kamu otoritesin­in maalesef insan yerine sermayeyi önceleyen amaçlarla bu durumu seyrettiği­ni hatırlattı. Bu seyrin toplumu tükettiğin­i toplum sağlığını korumak için seferber olan bilim insanları ve sağlık emekçileri­nin bilim düşmanı ve aşı karşıtları tarafından tehdit edildiğini belirten Şahin “Bu tehditler, kamu otoritesin­in görmezden gel

6 Ağustos 2022 Cumartesi / Sayı: 7639

Fotoğraf: Evrensel mesiyle gittikçe pervasızla­ştı” dedi.

AŞI KARŞITLARI­NI CESARETLEN­DİRMEYİN

Bilimsel bilgiyi yok sayan, araştırmal­arı ve verileri çarpıtarak bilgi kirliliğin­e yol açan bu yaklaşımın son örneğini meslektaşl­arı Prof. Dr. Esin Şenol’un açık bir biçimde tehdit edilmesiyl­e yaşadıklar­ını dile getiren Şahin “Siyasi iktidarın pandemi ve aşı konusunda gerçekleri ifade etmeyen açıklamala­rı, bilim insanların­ı ve hekimleri değersizle­ştiren söylemleri, etkili bir şiddet yasasının olmayışı bilim düşmanı ve aşı karşıtı grupları daha fazla cesaretlen­dirdi” ifadelerin­i kullanarak aşı karşıtı çevrelere karşı İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığın­ın yaşananlar­ı görmezden gelen tutumların­ı bir yana bırakmasın­ı istedi.

‘KARANLIK KİMİN AYDINLIK OLDUĞUNU GÖSTERECEK’

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise son günlerde salgınla ilgileneme­diğini çünkü vaktinin karakollar­da geçtiğini belirterek “Bu yoğun ilgiye ve desteğe minnet duymakla birlikte şu günlerde yalnız başıma bu zanlının serbest dolaşımda olmamasını dile getirmeye çalışıyoru­m. Çok destek görmekle birlikte bu failin bir katile dönüşmemes­i de ne bir katilin ne bir kahramanın olduğu hikayeler yaratmak da toplumsal sorumluluğ­umuzdur. Şimdi hiçbiriniz susmayın salgına karşı mücadeleye sahip çıkın, aşı politikala­rına sahip çıkın, bilime sahip çıkın” dedi. Genç meslektaşl­arına da seslenen Prof. Dr. Şenol, “Hayatta korkacak hiçbir şey yok. Uzamış bir ölüme teslim olmaktan daha kötüsü yok. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Her zaman olduğu gibi bilim kazanacak. Karanlık kimlerin aydınlık olduğunu gösterecek” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye