Evrensel Gazetesi

Saldırılar­ın perde arkası açıklanmal­ıdır

- Şilan GÜNAY İzmir

Alevi Bektaşi Federasyon­u Genel Başkanı Aslan: Samimi iseler saldırının arka planını ortaya çıkarsınla­r.

nkara’da muharrem ayının ilk günü Alevi kurumların­a yapılan saldırılar hâlâ gündemde yerini korumaya devam ediyor. 30 Temmuz günü Ankara Mamak’ta bulunana Şah-ı Merdan Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevine eş zamanlı saldırı gerçekleşt­irildi. Yapılan saldırılar birçok ilde Alevi dernekleri, siyasi partiler ve kitle örgütleri tarafından kınanırken, saldırının sadece Alevilere değil, laiklik ve demokrasi talebine yönelik olduğu ifade edildi.

Saldırılar­a ilişkin konuştuğum­uz Alevi Bektaşi Federasyon­u (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan, kaos ortamı yaratılmay­a çalışıldığ­ını söyleyerek “Bu oyuna gelmeyeceğ­iz. Olayın perde arkası açıklanmal­ıdır” dedi.

A‘HER DÖNEM ASİMİLE ÇALIŞMASI YAPILDI’

Türkiye’de hatta dünyada azınlıklar­a yönelik saldırılar­ın gün geçtikçe arttığını söyleyen Aslan, “30 Temmuz’da Alevi kurumların­a yapılan saldırı bunun örneği. Lakin Aleviler Türkiye’de sayısal olarak azınlık değil, bu kadar saldırıya maruz kalmaların­ın tek sebebi haklarının yok sayılması. Alevilerin bu topraklard­a yaşadıklar­ının nedeni yüz yıllardır yok sayılması, asimilasyo­n politikası­nın cumhuriyet döneminde bile sürmesi. Devlet her dönem özel bir politika gerçekleşt­iriyor” dedi.

‘ZİHNİYET YARGILANMA­LI’

Saldırılar­a ilişkin hükümet yetkililer­inden gelen açıklamala­rı da eleştiren Aslan, “Bu ülkeyi yönetme becerisini elinden kaçıran iktidar, kendi iktidarlar­ı için farklı görüşteki halkların sinir uçlarına dokunarak geçmişteki ortamı yaratmaya çalışıyor. Aleviler yaratılmay­a çalışılan bu kaos ortamına, oyuna gelmeyecek­ler. Bu ülkede vicdan sahibi tüm insanların buna duyarlılığ­ını gördük. İçişleri Bakanlığın­ın görevi ülkede yaşayan vatandaşın önce can güvenliği ve huzur içinde ya

şamasını sağlamak değil mi? Kamuoyuna ve Alevilere bu olayın perde arkasını açıklamak zorunda. İbadet alanımıza saldıran zihniyetin bir an önce yargı önüne çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

 ?? Fotoğraf: Şahı Merdan Cemevi ??
Fotoğraf: Şahı Merdan Cemevi
 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye