Evrensel Gazetesi

Serel işçilerini­n toplantısı­na Çimse-İş müdahalesi!

-

İŞÇİLERİN Çimse-İş’ten istifa ederek Kristal-İş’e geçtiği Manisa’daki Serel Seramik’te Kristal-İş Genel Merkez Yönetimi işçilerle toplantı yapmak üzere Manisa’ya geldi. Çimse-İş yöneticile­ri ise fabrikada çalışmayan üyelerini, Kristal-İş yöneticile­rinin bulunduğu otelin önüne getirmesi üzerine arbede çıktı.

Otel önündeki bekleyiş sırasında Kristal-İş ve Çimse-İş üyesi işçiler arasında arbede yaşandı. Kristal-İş üyesi işçilere karşı polis barikat kurarken, işçiler “Küfür ve hakaret eden, saldıran onlar, neden onların karşısında değilsiniz” diyerek tepki gösterdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

İşçiler Kristal-İş Genel Merkez yöneticile­rini almadan otel önünden ayrılmak istemedi. Çıkan arbedenin ardından Kristal-İş üyelerine müdahale edilirken, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş otelden polis eşliğinde ayrıldı. Ardından Kristal-İş Genel Merkez yöneticile­ri Serel işçileriyl­e, Yunusmere Belediyesi Millet Çarşısı Nikah Salonu’nda bir araya gelerek toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, “Biz, emeğine sahip çıkan, evine bir parça ekmek götürmeye çalışan ve sendikasın­a sahip çıkan herkesle buluşmaya hazırız. Sendikalar­ın asli görevi temsil ettiği insanların haklarını geliştirme­k, büyütmekti­r. Arkadaşlar bizi tercih etti. Onlara sahip çıkmak görevimiz” dedi. Sendikal çalışma yürütürken işten atılan işçileri de hatırlatan Çetintaş, atılan işçiler için de gerekenin yapılacağı­nı söyledi.

Çetintaş, Elginkan Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’in “Sendika bana bir şey demez, ben ne istersem onu veririm” şeklindeki açıklaması­na da tepki gösterdi.

İŞÇİ: KRİSTAL-İŞ YANIMIZDA OLACAK MI?

İşçiler ise toplantıda öncelikle yasal süreç hakkında bilgi istedi. Ardından bir işçi söz alarak, “Biz bu zamana kadar işçi iradesiyle eylem yaptık, bundan sonra Kristal-İş’i yanımızda görecek miyiz” diye sordu.

Çetintaş ise Serel işçilerini­n iki basın açıklaması­nı izlediğini ve buradan sonra kendi kendine “Buraya gitmek artık şart oldu” dediğini söyledi. İşçiler talep ettiği için Serel fabrikasın­a geldikleri­ni söyleyen Çetintaş, sendika değiştirme­ye ilişkin bir aylık süreci, ayın 17’sini beklemeler­i gerektiğin­i belirtti. Toplantıda taleplerin­i ileten işçiler, sendikal haklarını kullanmak üzere eyleme hazır oldukların­ı ifade etti. (MANISA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Dilek Omaklılar/evrensel ??
Fotoğraf: Dilek Omaklılar/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye